bezár
 

színház

2012. 11. 14.
Katona József Színház: 2 bemutató a héten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két új előadást is műsorra tűz a héten a Katona József Színház: a teátrum alapításának körülményeit bemutató produkciónak csütörtökön a Kamrában, Caragiale Farsang című darabjának pedig szombaton a nagyszínpadon tartják a premierjét.

Szkéné színház

Az önálló Katona József Színház létrejöttének 30 éves évfordulója alkalmából születő előadással folytatódik a Katona dokumentumszínházi sorozata, a Notóriusok, amely ezúttal a megalakulás eseményeit mutatja meg. Az Eleje - Notóriusok 30.1 - Nyelvemlékek a KATONA megalakulásának korából című produkció rendezője Máté Gábor.
   
A színház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint művészi erők, szándék, akarat és lehetőség egybeesése tette lehetővé a Katona József Színház 30 évvel ezelőtti megalakulását. 
   
A politikai és művészeti élet 30 évvel ezelőtti szereplőit a társulat jelenlegi tagjai személyesítik meg: Bán Bálint, Borbély Alexandra, Dénes Viktor, Elek Ferenc, Fullajtár Andrea, Kiss Eszter, Kovács Lehel, Ónodi Eszter, Pálos Hanna és Tóth Anita látható a Kamra színpadán.
   
Ion Luca Caragiale Farsang című darabját Gothár Péter rendezésében láthatja szombattól a közönség. A 19. század végi román irodalom kiemelkedő szerzőjének műveiben a nagyvárossá fejlődő Bukarest remekül jellemzett alakjai hűtlenkednek, hazudoznak és keverednek korrupciós ügyekbe. A Farsangot 1885-ben írta Caragiale.

A Katona József Színház felkérésére Bodor Ádám tavaly újrafordította és átdolgozta a szöveget.
   
Az előadásban Ujlaki Dénes, Nagy Ervin, Lengyel Ferenc, Tasnádi Bence, Kocsis Gergely, Vajdai Vilmos, Jordán Adél, Pálmai Anna, Dankó István és Czakó Klári játszik, zenéjét Selmeczi György szerezte.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés