bezár
 

art&design

2012. 11. 13.
Rekordot döntött a Munkácsy-kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Eddig több mint 42 ezren látták a júniusban megnyitott Aranyecset - Munkácsy Szegeden című tárlatot a Móra Ferenc Múzeumban. A kiállítás ezzel megdöntötte a szegedi közgyűjtemény látogatói rekordját.

prae.hu

A múzeum az elmúlt években több nagy sikerű kiállítást rendezett, amelyek a dél-alföldi régió kiemelt kulturális eseményeivé váltak. Salvador Dalí, illetve Csontváry Kosztka Tivadar műveit megelőzve a rekordot korábban a 2006-os Munkácsy-tárlat tartotta 42 ezres látogatottsággal.
   
A december 16-ig látogatható Aranyecset című kiállítás kedden újabb alkotásokkal bővült, a Krisztus-trilógia két festménye, a Golgota és a Krisztus Pilátus előtt feles méretű redukciójával. Fogas Ottó múzeumigazgató elmondta, hogy a festmények kisebb, de az eredeteivel kompozíciójában megegyező változatait azért készítette a művész, mert azokat könnyebb volt szállítani és bemutatni Európa-szerte.
   
A redukciókat a Magyar Nemzeti Galéria kölcsönözte a Móra Ferenc Múzeumnak.
   
Az Aranyecset - Munkácsy Szegeden című kiállításon az egyik leghíresebb magyar festő mintegy félszáz - döntően Pákh Imre gyűjteményéből származó - alkotását láthatja a közönség. A válogatásban több olyan is szerepel, amelyet korábban még nem mutattak be Magyarországon.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés