bezár
 

zene

2012. 11. 13.
Erdélyi prímások találkozója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes tizenötödik alkalommal szervezi meg november 15-16-án az Erdélyi Prímások Találkozóját.

prae.hu

A szervezők tájékoztatása szerint az adatközlő zenészek - azaz a gyűjtések számára autentikus zenét játszó muzsikusok - játékának rögzítése mellett fontos cél az is, hogy a találkozó lehetőséget nyújtson a fiatal zenészeknek és a még élő „nagy öregeknek" megismerkedésre, egymás muzsikájának meghallgatására, a közös zenélésekre - írja a Székelyhon portál. 
   
Csütörtökön 19 órától a Heveder zenekar előadására, pénteken 19 órától az adatközlők gálaműsorára várják a hiteles népzene kedvelőit a csíkszeredai művelődési házba.
   
A rendezvény meghívottai között szerepel Filep „Pali” Márton és zenekara Székről, ifjú Fodor „Netti” Sándor Kalotaszegről, Kodoba Florin a mezőségi Palatkáról, Kóré Géza Székelyszenterzsébetről, Timár Viktor Gyimesből, Duduj Rozália Csíkszentdomokosról. 
   
A korábbi évek gyakorlatához híven mindkét este a fellépő zenészek muzsikálnak a 22 órakor kezdődő táncházban. A rendezvény két napján a csíkszeredai művelődési ház előcsarnokában megtekinthető az Iochom Zsolt által a tavalyi találkozón készített fotókból összeállított kiállítás.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés