bezár
 

art&design

2012. 11. 13.
Fényképrejtvények kiállítása Hódmezővásárhelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hódmezővásárhely ismert épületeiről teleobjektívvel készített fényképek és hozzájuk kapcsolódó helyismereti feladványok szerepelnek az Emlékpont csütörtökön délután nyíló interaktív tárlatán, melyen Dömötör Mihály fotóművész közel nyolcvan fényképrejtvényt ad fel a látogatóknak.

prae.hu

A Hol van ez? alcímet viselő kiállításon a művész sajátos játékra invitálja az érdeklődőket, ugyanis a kiállított épületrészletek magukban hordozzák a kérdést: hol is készülhetett a felvétel, illetve mi látszik a képen?

A nézők válaszait a kiállításon elérhető feladatlapokon, illetve az Emlékpont közösségi oldalán (www.facebook.com/emlekpont) várják a szervezők.
   
"A legtöbb, amit remélhetek, hogy egy apró részlet megragadásával sikerül megláttatnom az egészet." Hódmezővásárhely leghíresebb szülöttének, a világhírű építészeti fotográfusnak, Lucien Hervének az idézetét választotta legújabb kiállításának mottójául Dömötör Mihály fotóművész, aki ismert vásárhelyi épületek kevéssé ismert részleteire hívja fel a látogatók figyelmét az Emlékpontban nyíló tárlatán. 
   
„A kiállítás ötletét a Vásárhely műemlék épületei című kötet fényképanyaga adta. A teleobjektív közel hozza Vásárhely épületeinek rejtett szépségeit, ezért úgy gondoltam, hogy ezt egy képrejtvény formájában érdemes lenne a nagyközönséggel is megismertetni” - mondta Dömötör Mihály.
   
A várost jól ismerők számára a felismerés örömét adja majd a tárlat, míg a településen kevésbé járatosaknak a megismerés élményét nyújthatja.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés