bezár
 

film

2008. 09. 27.
Újjászületett a Toldi mozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újjászületett a Toldi mozi Október 2-án újra megnyitja kapuit a közkedvelt artmozi, mely technikai és kényelmi színvonalat tekintve a város legkorszerűbb mozija lett a mintegy négy és fél hónapig tartó felújítás során.
Megváltozott befogadóképesség és vetítéstechnika, új kávézó nyílt hozzáférésű Wi-Fivel, és izgalmas programokkal várják a régi és új nézőket. Filmbemutatók és fesztiválok! A nyomozó, Control, EDIT, VERZIÓ és ANILOGUE.

A Toldi mozit a pincétől a padlásig teljeskörűen felújította a HBF Építőipari Kft, a Budapest Film Zrt. megbízásából. A nagy múltú filmszínház teljesen új hűtés-fűtés berendezést kapott, a vízhálózatot és az elektromos vezetékrendszert is kicserélték.

prae.hu

A mozi befogadóképessége is megváltozott. A Nagyterem 200, a Kisterem 60 főt tud befogadni a mai igényeknek megfelelő kényelmes székeken.

Ami a vetítéstechnikát illeti, a 35 mm-es vetítéstechnika mellett a Toldi mozi képes lesz különböző digitális formátumok lejátszására, az E-Cinema rendszer segítségével. Ez a rendszer lehetővé teszi a rövidebb digitális tartalmak (filmelőzetes) szélessávú internetes kapcsolaton keresztüli továbbítását, illetve a játékfilm hosszúságú kódolt digitális tartalmak helyszíni betöltését. A Toldi mozi lesz a Budapest Film E-Cinema hálózatban indított filmjeinek a premiermozija is. Ennek a programnak a keretében a Toldiban lesz egyedül látható Budapesten a Sukiyaki Western Django, a Sleepwalking, a You, the Living vagy a Vexille. Az E-Cinema rendszerbe idén 13 budapesti és 20 vidéki mozi kapcsolódik be.

Mindkét terem rendelkezik (Panasonic) BlueRay DVD lejátszóval, amelyeknek képét két nagyteljesítményű és igen jó minőségű projektor varázsolja a megújult vásznakra.

A Toldi mozi a jövőben a legkorszerűbb Dolby hangrendszerrel működik, amely JBL hangszórókon szólal meg, biztosítva a legkiválóbb hangzást.

A mozi előcsarnokában új kávézó várja a vendégeket, és nyílt hozzáférésű Wi-Fi biztosítja a kényelmes internetezést.

A Toldi moziba költözik a filmklik.hu is. Az ország egyetlen független video-on-demand vállalkozása a közönséggel való szorosabb kapcsolattartás és a digitális forgalmazás alapjainak megismertetése miatt teszi át székhelyét a belvárosba.  
 

A mozi A nyomozó és a Control című filmekkel nyit. Előbbi, az elsőfilmes Gigor Attila bűnfilmje a 39. Magyar Filmszemle nagy meglepetéseként debütált: a rendező besöpörte a Zöld Holló-díjat, a legjobb forgatókönyvnek járó díjat és a Moziverzum díját; a főszereplő Anger Zsolt a legjobb férfi alakítás díját, Kovács Zoltán vágó pedig az Arany Olló-díjat vehette át. A Control a 70-es évek végén feltűnő kultikus együttes, a Joy Division énekeséről, Ian Curtis-ről szól, aki még nem volt 23 éves, amikor öngyilkos lett. A fekete-fehér film a világhírű portréfotós és ismert kliprendező, Anton Corbijn első nagyjátékfilmje. 
 
 
 
 
 
 

A Toldi mozi egyéb őszi programjai: 
 
 

EDIT 2008

IV. Nemzetközi Táncfilm Fesztivál

Október 16-19. 
 

A Budapesti Őszi Fesztivál keretében zajló rendezvény filmvetítésekkel, táncelőadásokkal, workshopokkal, beszélgetésekkel és meghívott vendégekkel. Részletes műsor a fesztivál hivatalos honlapján érhető el: www.wsf.hu/edit. 
 
 
 

VERZIÓ 5

Nemzetközi Ember Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

November 4-9.

Az idén ötödik alkalommal megrendezendő fesztivál visszatér hagyományos törzshelyére, a Toldi mozi falai közé. Merész hangvételű művek a kortárs európai, magyar, ázsiai és tengerentúli dokumentumfilm-termésből. A filmek témáiból: politikai elnyomás, fanatizmus, háborús zónák, nacionalizmus, szegénység, migráció, illegális munka, család, nemi identitás, vallás és transzcendencia,populizmus, rasszizmus, globalizáció.

http://www.verzio.ceu.hu/ 

 

ANILOGUE 2008

November 27-30.

A nagysikerű animációs filmfesztivál idén sokkal nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a Toldi mozi ne csak mint mellékszereplő legyen jelen. A fesztivál négy napja tele lesz izgalmasabbnál izgalmasabb animációs alkotásokkal és meghívott vendégekkel.

http://anilogue.com/index_hu.html 
 

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés