bezár
 

színház

2012. 11. 08.
Látássérülteknek is bemutatják A dzsungel könyvét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Látássérülteknek is bemutatják A dzsungel könyve című musicalt: az országos premiert november 23-án tartják a Pécsi Nemzeti Színházban.

Szkéné színház

 A közönség vak és gyengénlátó tagjai a zenés darab kezdete előtt felmehetnek a színpadra és végigtapogathatják a díszletelemeket, hogy el tudják képzelni, milyen a színpadkép. Az előadás eseményeit tolmácsgép és narrátor segítségével közvetítik számukra - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
A technikát az a Rosalyn Chalmers dolgozta ki, aki jelenleg a londoni Nemzeti Színház előadásait igyekszik élvezhetővé tenni látássérülteknek. A 13 éve narrátorként dolgozó szakembernek úttörő szerepe volt balett- és cirkuszi előadások akadálymentesítésében is.
   
A pécsi bemutató a 90 decibel elnevezésű projekt keretében valósul meg, melynek célja, hogy a különböző kulturális programok a fogyatékkal élőknek is elérhetővé váljanak.
   
Dés László, Geszti Péter és Békés Pál Rudyard Kipling nagysikerű könyvén alapuló musicaljét nem először állítják az esélyegyenlőség szolgálatába. A darab januári pécsi főpróbáját mintegy 70 hallássérült tekinthette meg úgy, hogy a zene és a ritmus rezgéseit a kezükben tartott lufik közvetítették.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés