bezár
 

irodalom

2012. 11. 06.
Véneki hódok, kászoni műgólyák - Apokrif lapszámbemutató a Roham bárban
2012. november 15. 18h, Roham, 1088 Budapest, Vas utca 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Apokrif irodalmi folyóirat idei harmadik, őszi lapszámának hivatalos bemutatója 2012. november 15-én, 18 órakor lesz a Roham bárban. Testvérlapunk hamarosan megjelenő számában (a Prae, a prae.hu és az Apokrif kiadója közös) újra tematikus összeállítással jelentkezik. A Véneki hódok, kászoni műgólyák című blokk (melynek létrehozásában Vincze Ferenc mint vendégszerkesztő segédkezett), a Hermaion Irodalmi Társaság és a FISZ szervezésében megrendezett Véneki irodalmi alkotótábor prózaműhelyének szövegeiből válogat.

prae.hu

Az őszi számban a mellékletben szereplőkön kívül is köszönthet új szerzőket az olvasó, ugyanis először publikál az Apokrifben Zoltay Lívia, Nyéki Gábor, valamint a már más folyóiratok hasábjairól is ismerhető Rhédey Gábor és Tóth Imre. A versrovatban ezúttal Borda Réka, Lukács Flóra, Kapelner Zsolt, Rhédey Gábor, Tinkó Máté és Tóth Imre művei kaptak helyet, míg prózával Zoltay Lívia, Nyéki Gábor, valamint a készülő regényéből újabb részletet közreadó Tarcsay Zoltán jelentkezik. Ezen felül kritikát találhatunk Izsó Zita, Dunajcsik Mátyás, Szabó Róbert Csaba és Vass Tibor legutóbbi köteteiről is. Az aktuális szám képanyagát Molnár Dóra Eszter munkáiból válogatták a szerkesztők.

A lapszám megjelenését a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) támogatta.

A lapbemutató est házigazdája a folyóirat spiritus rectora, Fráter Zoltán lesz. Műveikből felolvasnak a szám szerzői: Borda Réka, Kapelner Zsolt, Nyéki Gábor, Rozsi Viktor Márk és Tarcsay Zoltán. A zenéről Molnár Fábián gondoskodik. A helyszínen megvásárolhatók a korábbi lapszámok példányai, a belépés, mint mindig, ezúttal is ingyenes.

Az időpont: 2012. november 15. 18h.

A helyszín: Roham, 1088 Budapest, Vas utca 16.

Az esemény a Facebookon ITT található.

A lapszám részletes tartalma ITT böngészhető.

Kiadja a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés