bezár
 

zene

2012. 11. 06.
Sting musicalt ír egy épülő hajóról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy hajó megépítéséről szóló musicalen dolgozik Sting, és negyedszázados zenei múltjára visszatekintő idei koncertturnéját követően teljesen a zenés darab megírásának szenteli majd magát.

prae.hu

 A 61 esztendős zenész, a Police együttes egykori frontembere elárulta, hogy már dolgozik egy ideje a musicalen, sok új számot írt hozzá, és nagyon ösztönzően hat rá ez a munka, de még csak a kezdeteknél jár.

"Teljesen ismeretlen terület ez számomra, de nagyon izgalmas" - idézte egy nyilatkozatát a The Daily Telegraph online kiadása.
   
A The Last Ship című zenés darab Newcastle-ben játszódik, Sting szülővárosában. Főhősei hajógyári munkások, akik elhatározzák, hogy felépítik a saját hajójukat.
   
Sting a héten a Back to Bass-koncertturné során Franciaországban szerepel. Mint elmondta: nem visszatekintős típus, éppen ezért, amikor össze kellett állítania 25 Years című gyűjteményes kiadványát, ösztönei ellenére, amelyek továbblépésre inspirálták, kényszeríteni kellett magát, hogy a múlttal foglalkozzon.

Ugyanakkor hozzáfűzte: az a dolga, hogy estéről-estére ezeket a dalokat énekelje éppolyan szenvedéllyel és a feltárulkozás olyan élményével, amilyennel írta őket.
   
A turné decemberben fejeződik be Jakartában. 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés