bezár
 

építészet

2012. 11. 05.
Jelölések tájépítészeti díjakra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már fogadja a nevezéseket az év tájépítésze és junior tájépítésze díjra a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ), a kitüntetéseket 2013. április 26-án nagyszabású gálaműsor keretében vehetik majd át a nyertesek.

prae.hu

A díjakat a Tájépítészet Hónapja programsorozat záró eseményeként Frederick Law Olmsted, a New York-i Central Park tervezője születésének 191. évfordulóján adják át. A díjakat 2011-ben a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata (MÉK-TKT), a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) és a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. alapította - adták hírül a kitüntetést létrehozó szervezetek.
   
A szenior és junior kategória pályázatait minden évben kilenctagú szakmai zsűri bírálja el. A zsűri tagjait a tájépítészetet és a társszakmákat tömörítő szervezetek delegálják.

A zsűri elnöke minden évben az Ormos Imre-emlékérem előző évi díjazottja, vagyis idén Rácz Tamás Pro Regio-díjas tájépítész lesz. A zsűriben helyet foglal többek között Anna Sessareggio, az Olasz Tájépítész Szövetség (EFLA/IFLA) tagja is, aki a díjátadót megelőző napon szervezett tájépítész-konferencia vezérszónoka lesz.
   
Az év tájépítésze díj egy alkotó (esetleg szorosan együtt dolgozó alkotópáros vagy csapat) maximum öt évre kiterjedő kiemelkedő teljesítményének díjazását szolgáló szakmai elismerés. A díjra bárki tehet jelöléseket az evtajepitesze.hu/ev-tajepitesze-dij weboldalon.
 
A jelöléseket a szakmai zsűri megvizsgálja, majd felkéri a jelölteket, hogy nyújtsák be a pályázatra alkalmas műveiket. A kitüntetés nyertese igazoló oklevelet, Kiss Zsombor Krisztián formatervező által tervezett egyedi díjat és egymillió forint pénzjutalmat kap.
   
Az év junior tájépítésze-díj egy alkotó egyetlen, évente meghatározott ötletpályázati felhívás alapján kidolgozott projektjének díjazása. Az elismerés az aktív, kreatív fiatal, pályakezdő tájépítészek díja, amely egyben a kiemelkedő tehetségek bemutatkozását szolgálja.
   
A junior pályázat minden évben egy-egy olyan kistelepülést céloz meg, ahol valamilyen konkrét aktuális tervezési feladat előkészítéseként szükség van tájépítészeti ötletekre, programalkotásra. Idén Visonta településen kell a pályázóknak egy területileg összefüggő közkert-sportterület-rehabilitálandó patakszakasz új megjelenését megtervezni.
   
A versenybe egyénileg lehet regisztrálni a www.evtajepitesze.hu/ev-junior-tajepitesze-dij weboldalon található űrlap kitöltésével.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés