bezár
 

színház

2012. 11. 03.
Folytatódnak a Szegedi Pinceszínház drámapedagógiai foglalkozásai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódnak a Szegedi Pinceszínház drámapedagógiai foglalkozásai, amelyeknek célja előadásokkal, szakkörökkel, tehetséggondozó programokkal játékos formában közelebb vinni a teátrumok világát az óvodásokhoz és iskolásokhoz – tájékoztatta Kancsár József igazgató az MTI-t.

Szkéné színház

 Egy közelmúltban lezárult programban a Pinceszínház művészei hét szegedi oktatási intézményben tartottak tanórán kívüli drámapedagógiai foglalkozásokat, segítve a gyerekek kommunikációjának, kapcsolatteremtésének, problémafeldolgozásának fejlődését – közölte az igazgató.

Egy pályázaton elnyert uniós támogatásnak köszönhetően immár tizenkét iskola és egy óvoda bevonásával folytatódik a kezdeményezés.
A legkisebbeknek, a deszki óvodásoknak a kulturális sokszínűséget bemutató témanapokat, táncházat, sportvetélkedőket szerveznek. Az egyik - tanulásukban akadályozott, hátrányos helyzetű gyerekeket oktató - szegedi iskolában havi szakköröket tartanak, ahol rendhagyó irodalomórákon, személyiségfejlesztő drámajátékokon foglalkoznak a diákokkal.

Tíz általános iskolában és egy gimnáziumban heti rendszerességgel szerveznek szakköröket,a melyeken beszédtechnikával, a színházi alapismeretek elsajátításával, színpadi mozgással foglalkoznak. A drámapedagógiai foglalkozások és szituációs gyakorlatok segítik a gyerekek önismeretének fejlődését is – közölte a színész-rendező.

A kezdeményezés egyik nem titkolt célja a tehetséggondozás: a színészek a szövegek elemezésével, közös gyakorlással, tanácsokkal segítik majd a gyerekek felkészülését az aktuális versmondó versenyekre is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés