bezár
 

art&design

2012. 11. 03.
Angyalok a győri Borsos-múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszadik századi és kortárs művészek angyalábrázolásaiból nyílik kiállítás november 7-én a győri Borsos Miklós Múzeum időszaki kiállítótermében.

prae.hu

A tárlat nem a megszokott, népszerű angyalképeket, a barokk puttóábrázolásokat vagy a historizáló képeslapokról ránk tekintő, szaloncukrot osztogató angyalfigurákat tárja a múzeumlátogatók elé - mondta Grászli Bernadett, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója az MTI-nek. Szavai szerint a festmények (Ország Lili, El Kazovszkij és Drozdik Orshi munkái) és a képgrafikai alkotások (köztük Rényi Krisztina rézkarcai, Rékai Lilla és Farkas Zsuzsa rajzai) inkább az emberi élet labirintusát őrző és a lelkeket védő angyalokat, illetve a harcos arkangyalok és az apokalipszis világát mutatják be, de az ember-angyal lét jellegzetes párhuzamait is felvillantják.

Érdekesség, hogy a tárlaton ezúttal kizárólag művésznők munkái láthatók. Az alkotások nagyobb része a Városi Művészeti Múzeum gyűjteményét gazdagítja, ezt a válogatást több alkotótól kölcsönzött mű egészíti ki.

A tárlathoz kapcsolódóan advent idején gyermekfoglalkozásokat tartanak, amelyek angyalos tárgyak és angyalfigurák készítésével idézik meg a karácsony hangulatát.

A kiállítás december végéig tekinthető meg.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés