bezár
 

színház

2012. 11. 01.
Budapesti független társulatok a kolozsvári 4x4 Nemzetközi Színházfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapesti független társulatok is részt vesznek a kolozsvári 4x4 Nemzetközi Színházfesztiválon, amelyet másodszor rendeznek meg az erdélyi városban.

Szkéné színház

Kolozsváron 2009-ben nyitotta meg kapuit a független kortárs művészeknek otthont adó Ecsetgyár Kulturális Központ egy volt gyárépületben. Az Ecsetgyár egyik alapító egyesülete a Balla&Vajna Projects, amely befogadó színházként működik.
   
Vajna Noémi, az egyesület igazgatója az MTI-nek csütörtökön elmondta: a fesztivált 2011-ben szervezték meg először, de akkor még nem volt nemzetközi jellege. Idén a külföld irányába is nyitottak, így a fesztiválon részt vesz a Honvéd Együttes kisHamlet műhelye, amely a héten bemutatta Roland Schimmelpfennig Az arab éjszaka című művét. Az előadást a sepsiszentgyörgyi Zakariás Zalán rendezte.
   
Pénteken egy újabb budapesti független társulat lép fel, a Természetes Vészek Kollektíva a Fixa-Idea Felekezet című darabot mutatja be Katona László előadásában. 
   
A fesztiválra meghívást kapott még a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, amely Béres Márta előadásában a One girl show című előadást játssza a színház igazgatójának, Urbán Andrásnak a rendezésében. A kolozsvári közönség Románia legrégebbi független színházának, a bukaresti Teatrul Luninak az egyik előadását is megtekintheti.
   
Az igazgató elmondta: a fesztivál fő válogatási szempontja, hogy olyan egyszemélyes produkciókat hívjanak meg, amelyek kortárs problémákat vetnek fel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés