bezár
 

színház

2012. 10. 31.
Temesváron a Telefondoktor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdió Termében vendégszerepel a budapesti Manna Produkció egyszemélyes komédiája, a Telefondoktor, amelyben a közönség Göttinger Pált láthatja - közölte az erdélyi színház az MTI-vel.

Szkéné színház

 Szabó Borbála kortárs szerző művét Orosz Dénes vitte színre. Göttinger Pál korábban már dolgozott a temesvári színház társulatával, de az ottani közönség elsősorban rendezőként ismerte meg, hiszen ő állította színpadra Vinnai András Furnitur című darabját.
   
Klasszikus bohózatként jellemzi a Telefondoktor című előadását Göttinger Pál, aki ezúttal színészként lép a temesvári közönség elé.
   
A darab Békés Dénes harmincas éveiben járó sikeres nőgyógyászról szól, aki véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Problémái azzal kezdődnek, hogy nem mer igazat mondani, mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne.

Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant, mindvégig bezárva - olvasható a színház ismertetőjében.
   
Az előadást november 5-én lehet megtekinteni.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés