bezár
 

színház

2012. 10. 30.
Színházpedagógia Egerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színházpedagógiai programot indít tizenhat intézmény mintegy 500 tanulójának bevonásával, Játsszunk színházat címmel az egri Gárdonyi Géza Színház az Új Széchenyi Terv támogatásával - tájékoztatta kedden az MTI-t az intézmény sajtóreferense.

Szkéné színház

 A teátrum 26 millió forintot nyert az egy éven át futó projekt megvalósítására a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében - közölte Pilisy Csenge.
   
A programnak az a célja, hogy a legkisebbektől az érettségiző fiatalokig, valamennyi korosztállyal megszerettessék a színházat - tette hozzá.
   
Mint elmondta: a diákokkal a Gergők és Vicuskák, a Csongorok és Tündék, valamint Az ember tragédiája című drámajátékok segítségével ismertetik meg a színjátszást. Ugyanakkor művészeti táborokat és táncszakkör-sorozatot is szerveznek. A tanév végén pedig középiskolás csoportok adják elő Az ember tragédiájának mind a 15 színét. 
   
Partnerintézményként a Babszem Jankó Gyermekszínház Próba szerencse címmel az óvodásoknak és kisiskolásoknak rendez játszóházi foglalkozásokat, dramatikus játékokat - ismertette a programot a sajtóreferens.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés