bezár
 

art&design

2012. 11. 04.
Online aukció az Ágens Fotógalériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
André Kertész, Alfons Mucha, Moholy-Nagy László és a fotográfia számos más mesterének összesen 226 képére lehet licitálni az Ágnes Fotóművészeti Galéria november 7-én induló, hatodik online aukcióján. A fotók keddtől kiállításon is megtekinthetők.

prae.hu

 A galéria honlapjára (www.agens90.com) hétfő estére kerül fel az árverés teljes anyaga, mellyel keddtől az Ágens Fő utca 73. szám alatti kiállítótermében is találkozhatnak az érdeklődők - közölte az MTI-vel hétfőn a galéria vezetője.
   
Patrus Sándor tapasztalatai szerint a vásárlók kedvelik az internetes aukciókat, a világhálón keresztül ráadásul szélesebb közönség érhető el, így rendszeresen érkeznek licitek külföldről is.
   
André Kertésztől több tétel is szerepel az árverésen, többek között egy Tihanyi Lajosról készített portré, illetve a híres Torzítás-sorozat egy darabja, melyből a beadónál további 27 kép elérhető - árulta el a galériavezető. Csehországból érkezett egy Magyarországon ritkaságnak számító Alfons Mucha-fotó, valamint a neves avantgárd művész, Frantisek Drtikol három munkája is.
   
Az árverés bővelkedik a nagy nevekben: nem hiányoznak az anyagból Angelo (Funk Pál), Balogh Rudolf, Eifert János, Escher Károly, Féner Tamás, Járai Rudolf, Jung Zseni, Kerny István, Kinszki Imre, Koncz Zsuzsa, Korniss Péter, Moholy-Nagy László, Molnár Edit vagy Szöllősy Kálmán felvételei sem.
   
Mint a galériavezető hangsúlyozta, a november 10-ig tartó online aukcióra a kedvező kikiáltási árak jellemzőek. A legmagasabbról (590 ezer forint) egy a Queen együttesről készült Brian Aris-felvétel indul, amelyet 1986-os budapesti koncertjük alkalmával dedikáltak a zenekar tagjai.
   
Szerepelnek a kínálatban Beethoven-, illetve Richard Wagner-portrékról az 1870-es években készült chromotípiák, amelyek 300-300 ezer forinttal kerültek a katalógusba. Archaikus technikákkal készült kortárs műveket is kínálnak az aukción: ilyenek például Velican-Patrus Dóra és Szabó Márta festővásznas képei vagy Patrus Sándor és Seres Géza fotói.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés