bezár
 

zene

2012. 10. 25.
A győri filharmonikusok sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint két évtized után ismét bérletsorozatot indít a Győri Filharmonikus Zenekar Mosonmagyaróváron - közölte Fűke Géza, a zenekar igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

prae.hu

 A kezdeményezéssel fel akarják kelteni az érdeklődést a klasszikus zene iránt a Lajta-parti városban. Ezen túl céljuk az is, hogy a komolyzenét kedvelők igényeinek eleget tegyenek - mondta Csiszár Péter, a koncerteknek helyet adó Flesch Károly Kulturális Központ ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
   
A három koncertből álló sorozat első előadásán december 2-án dzsesszes dallamokkal fűszerezett hangversenyt ad a győri együttes a mosonmagyaróvári közönségnek.

A hangversenyen Vukán György működik közre. A Kossuth-díjas zeneszerző-zongorista megszólaltatja saját kompozícióit, majd Gershwin Kék rapszódiája hangzik el.
   
Jövő év elején farsangi koncerttel lepi meg a győri zenekar a mosonmagyaróvári közönséget, tavasszal pedig két Mozart-művet, a g-moll szimfóniát és az oboaversenyt adja elő az együttes Kiss József Liszt-díjas oboaművész közreműködésével, majd elhangzik Muszorgszkij Egy kiállítás képei című kompozíciója. Mindkét koncerten Berkes Kálmán Liszt-díjas karnagy, a zenekar művészeti vezetője dirigál.
   
Fűke Géza igazgató emlékeztetett arra, hogy tavasszal a nemzeti kategóriába sorolták a zenekart, ezzel összefüggésben elvárás, hogy művészeti tevékenységüknek legyen kisugárzása a régióban.
 
Az együttes regionalitással kapcsolatos törekvései így szerencsésen találkoztak a szakminisztérium elvárásával - tette hozzá a zenekar vezetője.
   
A mosonmagyaróvári bérletek hétfőtől már kaphatók a Flesch Károly Kulturális Központban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés