bezár
 

zene

2012. 10. 24.
Kárpátaljára látogat L. Simon László
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kárpátaljára látogat L. Simon László kultúráért felelős államtitkár, ahol ünnepi beszédet mond a Magyar Állami Népi Együttes lembergi (Lviv) előadásán, majd megbeszélést folytat Mihajlo Kosztyuk kormányzóval.

prae.hu

L. Simon László szerda délután Kárpátalján megkoszorúzza a Vereckei Honfoglalási Emlékművet, majd a lembergi Primus Galériában megnyitja Szemán "Öcsi" Ferenc festőművész emlékkiállítását. Este beszédet mond a Magyar Állami Népi Együttes nyugat-ukrajnai vendégszereplésének záró előadásán Lembergben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.
   
A közlemény rámutat, hogy Magyarország az általános magyar-ukrán kapcsolatokon belül kiemelt jelentőséget tulajdonít Nyugat-Ukrajnának, annak a régiónak, amely történelmileg, gazdaságilag, kulturálisan és sok más tekintetben is közel áll Közép-Európához. A kultúráért felelős államtitkár ennek jegyében október 25-én találkozik Mihajlo Kosztyuk kormányzóval, hogy erősítse Magyarország és Nyugat-Ukrajna kulturális kapcsolatait.
   
Magyarország a közép-európai regionális együttműködési szervezetekben elnökségi feladatokat lát el 2013/ 2014-ben, s ebben a feladatkörben lehetősége lesz a közép-európai partnerek, szövetségesek figyelmét a kulturális kapcsolatok fejlesztésére is irányítani.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés