bezár
 

art&design

2012. 10. 20.
Jó árakat adtak a grafikákért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mednyánszky László, Tihanyi Lajos és a Salvador Dali-lapok mentek a legjobban a Belvedere Galéria szombati grafikai árverésén. Öt tételt visszavontak, a 105 darabot tartalmazó kínálat felét vették meg. Sokszor kikiáltási áron, de néhány szép licit is akadt.

prae.hu

Mednyánszky László akvarell-papír technikájú Vásártér című hangulatos tájképe 95 ezer forintról 130 ezerig emelkedett. 80 ezerről 110 ezer forintra verték fel Tihanyi Lajos ceruzarajz lányportréját. Ugyanilyen kezdésről 95 ezerig licitálták Ámos Imre 1933-as utcarészletét. Schönberger Armand vendéglői jelenetét 50 ezerről 65 ezerre juttatták, a művész további két rajzáért 50 és 30 ezer forintot adtak. Megadták az 50 ezer forintot Berény Róbert zebegényi utcarészletéért, 44 ezerért ütöttek le egy akt ceruzarajzot Szőnyi Istvántól. Kikiáltási áron 48 ezerért vitték el Borsos Miklós önarcképét és Heidi Geyer virágcsendéletét.

A különböző sokszorosítási technikájú (litográfia, szerigráfia, cinkográfia) Salvador Dali-lapok igencsak kelendők voltak. 48 és 95 ezer forint között ütötték le őket. Megadták a 95 ezer forintot A festő című színes Chagall-litográfiáért. Egy aktokat és egy torreádort ábrázoló Picasso-litóért 22 ezertől 42 ezerig folyt a verseny, míg a Béke 55 ezer forintért cserélt gazdát.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés