bezár
 

art&design

2012. 10. 20.
November 25-ig meghosszabbították az Aj Vej-vej-kiállítást
Ernst Múzeum, 1065 Budapest, Nagymező utca 8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mióta megnyílt az Ernst Múzeumban az Aj Vej-vej: New York 1983-1993 című kiállítás, a világhírű kínai ellenzéki művész többször is hallatott magáról.

prae.hu

A világsajtót nemrég járta be a hír, hogy a pekingi hatóságok visszavonják Aj Vej-vej cégének működési engedélyét. Aj Vej-vej Mo Jen (Mo Yan) 2012-es irodalmi Nobel-díja kapcsán pedig úgy fogalmazott: „sajnálatosnak” és „alig elviselhetőnek" tartja, hogy egy olyan író kapta a Nobel-díjat, aki távol marad a kínai politikai harcoktól.

Budapesten, az Ernst 100 Utcafesztiválon premier előtt vetítettük a Never Sorry című dokumentumfilmet, melynek hivatalos bemutatója csütörtökön volt a frissen megnyílt Átrium Film-Színházban, s ezt több vetítés is követi majd különböző helyszíneken.

A művészt övező érdeklődésre és a kiállítás sikerére való tekintettel Aj Vej-vej első magyarországi tárlatának nyitva tartását november 25-ig meghosszabbították az Ernst Múzeumban. A kiállítás október 23-án is látogatható. (A Műcsarnok ezen a napon zárva tart.)

Lead: Mirror, 1987 | Aj Vej-vej (Ai Weiwei); courtesy of Ai Weiwei Studio



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés