bezár
 

film

2012. 10. 20.
Chicagóban fődíjat nyert A vizsga
Sajtóközlemény, 2012. október 20., Magyar Filmunió / Magyar Nemzeti Filmalap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bergendy Péter filmje nyerte az Arany Hugót péntek este a 48. chicagói nemzetközi filmfesztiválon.

prae.hu

A vizsga című magyar alkotást ítélte az „Új rendezők” (New Directors) elnevezésű rangos versenyprogram legjobbjának a chicagói nemzetközi filmfesztivál zsűrije. A Bergendy Péter rendezésében, Köbli Norbert forgatókönyvéből, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és Kulka János főszereplésével készült film péntek este elnyerte az Arany Hugó díjat Észak-Amerika vezető játékfilm versenyén.

Az amerikai és brit filmes szakemberek, filmkritikusok alkotta zsűri indoklásában kiemelte, hogy A vizsga „egy hidegháborús ügynök thriller fordulatos cselszövését az egyéni lojalitás és a rendőrállam ütközéséből fakadó lényegi kérdések felvetésével ötvözi”. Bergendy Péter filmje „a teljes magabiztosságot sugározó” rendezés által tűnt ki a mezőnyből – áll az indoklásban.

Az Egyesült Államok legrégebbi játékfilm versenyét idén 48. alkalommal rendezték meg, 50 országból több mint 150 film és számos filmcsillag érkezett Chicagóba.

A vizsga című magyar filmet nemrég New Yorkban is láthatta az amerikai közönség: a Gotham Screen Nemzetközi Filmfesztiválon Hámori Gabriella a legjobb színésznő, Kulka János a legjobb színész díját nyerte el a filmben nyújtott alakításáért.

Bergendy Péter második játékfilmje, A vizsga az Unio Film gyártásában készült 2011-ben, producere Bodzsár István, operatőre Tóth Zsolt.


Bővebb információ:
http://www.chicagofilmfestival.com
http://filmunio.hu/filmker1.php?lang=hu&id=964
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés