bezár
 

art&design

2012. 10. 19.
Zajlik az élet Aj Vej-vej körül
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mióta megnyílt az Ernst Múzeumban az Aj Vej-vej: New York 1983-1993 című kiállítás, a világhírű kínai ellenzéki művész többször is hallatott magáról. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy november 25-ig meghosszabbították az Aj Vej-vej-kiállítás nyitva tartását.

prae.hu

A világsajtót nemrég járta be a hír, hogy a pekingi hatóságok visszavonják Aj Vej-vej cégének működési engedélyét. Aj Vej-vej Mo Jen (Mo Yan) 2012-es irodalmi Nobel-díja kapcsán pedig úgy fogalmazott: "sajnálatosnak" és "alig elviselhetőnek" tartja, hogy egy olyan író kapta a Nobel-díjat, aki távol marad a kínai politikai harcoktól. Budapesten, az Ernst 100 Utcafesztiválon premier előtt vetítették a Never Sorry című dokumentumfilmet, melynek hivatalos bemutatója tegnap volt a frissen megnyílt Átrium Film-Színházban, amit több vetítés is követ majd különböző helyszíneken.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés