bezár
 

színház

2012. 10. 18.
Bonyodalmas balkáni lakodalmas
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pécsi Balett Budapesten is bemutatja legfrissebb produkcióját, a Goran Bregovic zenéire készült Bonyodalmas balkáni lakodalmas című darab péntek este látható a budai Várban, a Nemzeti Táncszínházban.

Szkéné színház

A táncbohózatot, Zachár Lóránd koreográfiáját a Pécsi Nyári Színház és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójaként júniusban játszották először - közölte az MTI-vel György Renáta, a Nemzeti Táncszínház PR és marketing menedzsere.
   
A Bonyodalmas balkáni lakodalmas legfőbb mozgatóereje - a hangulatát erőteljesen meghatározó zenei világ mellett - a humor és a délvidéki szenvedély.
   
Meséhez és humorhoz nyúlni a legnehezebb egy táncelőadásban, mert csak igazán összeszokott társulat tud valóban működő előadásokat összehozni - állította még a bemutató előtt Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója, hozzátéve, hogy a mű megalkotásához leginkább Goran Bregovic zenéje adott inspirációt, amelyet az erőteljes roma kultúrával ötvöztek. 
   
Vincze Balázs szerint ebben a stílusban erős karakterekre van szükség. A librettó könnyen befogadható és tipikus történetre épül: az emberi érzelmek legszélesebb skáláját megmutató jelenetek laza füzérében a néző megismerhet egy jómódú, ám kissé bugyuta vőlegényt, egy szerelmes falusi leányt, akit szegény szülei a pénzhez és nem a kedveséhez házasítanak. 
   
A hoppon maradt legény okoz egy kis galibát, a násznagy felhevülten vezeti a ceremóniát, a rokonság s a szomszédok jól mulatnak, ám a szerelmesek végül inkább sírnak, mint vigadnak. Zachár Lóránd ízig-vérig balkáni táncnyelvet használ a darabban. A menyasszonyt Vincze Brigitta, a vőlegényt Kerekes Soma Lőrinc, a szeretőt Matola Dávid személyesíti meg.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés