bezár
 

art&design

2012. 10. 18.
Grafikák a Belvedere aukcióján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Grafikai árverést tart szombaton a Belvedere Galéria, a 110 tétel java része eredeti rajz neves 20. századi mesterektől, a sokszorosítások között pedig Salvador Dalí-, Marc Chagall-, Picasso- és Viktor Vasarely-lapokat lehet vásárolni.

prae.hu

A legmagasabb kikiáltás áron, 95 ezer forintért Czóbel Béla nagyméretű ceruzarajzát, Mednyánszky László Vásártér című finom akvarelljét, valamint két színes litográfiát, Dalí Lovagi tornáját és Chagall A festő című jelzett lapját kínálják. 
   
Szőnyi István Duna-parti akvarellje 80 ezer forintról indul és a hasonló helyszínen készült 1935-ös Berény Róbert-rajzért 50 ezer forinttól lehet ajánlatot tenni. Különlegesség Ámos Imre szén-papír technikájú utcarészlete, csakúgy, mint Tihanyi Lajos korai, 1919-es, még emigrációja előtt itthon rajzolt lányportréja 80-80 ezer forintért. 
    
Figyelemre méltó öt Schönberger Armand-mű a művész hagyatékából. Az akvarellekért, a tus- és szénrajzért 50 és 30 ezer forintot kérnek. Van még három különleges Vaszary János-rajz erdélyi helyszínekről, 50-50 ezer forintért, két Ferenczy Béni-rajz 22 és 16 ezer forintért, valamint egy Scheiber Hugó-szénrajz 48 ezer forintos kikiáltási áron. 
   
A Picasso-litográfiákat 22 és 65 ezer forint között indítják, míg Vasarely szitanyomatai 75 és 80 ezer forinttól licitálhatók.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés