bezár
 

zene

2012. 10. 17.
Zene határok nélkül: horvát vendégeket hoz Pécsre a Pannon Filharmonikusok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az északhorvát területről érkező koncertlátogatók számának növelését tűzte ki célul a Pannon Filharmonikusok. A szándék megvalósításának érdekében a zenekar belépett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Horvát Tagozatába, ezen felül pedig - stratégiai partnereivel együttműködve - intenzív közönségszervező tevékenységet folytat az északhorvát régióban.

prae.hu

"A komolyzene, mint minőségi árucikk fontos része a kulturális piacnak, az északhorvát területen, kiemelten pedig Eszéken jelentős fizetőképes kultúrafogyasztó réteg van jelen"- indokolta a lépést Horváth Zsolt igazgató.

Eszéken kiemelkedő az operaélet, 60-80 teltházas opera előadás zajlik egy évben, minőségi hangversenyeknek azonban híján van a város, ezért a Pannon Filharmonikusok célja, hogy a jelenlegi 50 eszéki bérletes számát jelentősen bővítse, illetve egy éven belül jegyirodákat nyisson a régióban.

A Pannonicum bérletet kifejezetten a Pécsre látogató turisták számára hozta létre a zenekar, amely ügyelt arra, hogy a szombati hangversenyek kezdési időpontját is a várossal ismerkedni vágyó utazók igényeihez szabja, így a hangverseny után még egy vacsora is beleférhet a programba.

Horváth Zsolt bízik abban, hogy a Pannon Filharmonikusok határokon átnyúló közönségszervező munkája a város számára is hasznot hoz, hiszen a cél az, hogy a koncertlátogatók egyben szállóvendégek is legyenek Pécsett.

A horvát közönség bővítésére vonatkozó szándékot szolgálja a Pannon Filharmonikusok és a Zágrábi Filharmonikus Zenekar közti évekre visszanyúló szakmai kapcsolat is. A pécsi zenekar október 5-én adott nagysikerű koncertet Zágrábban, amelynek viszonzásaként október 20-án a Zágrábi Filharmonikusok lép fel a Kodály Központban. 
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés