bezár
 

irodalom

2012. 10. 15.
Megalakult a Magyar Művészeti Akadémia Határon Túli Bizottsága
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megalakult a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Határon Túli Bizottsága a vajdasági Magyarkanizsán.

prae.hu

 Az MMA elnöksége szimbolikus jelentőséget tulajdonított annak, hogy ne Budapesten, hanem határon túli helyszínen alakuljon meg első önálló, állandó bizottsága - jelentette ki Sára Sándor, az akadémia elnökségi tagja azon a sajtótájékoztatón, amelyet a testület megalakítása alkalmából tartottak a hét végén Magyarkanizsán a Nagy József Regionális Kreatív Műhelyben.
   
A Magyar Szó című délvidéki napilap hétfői beszámolójából kiderül, hogy a bizottságnak nyolc tagozata van: építőművészeti, film- és fotóművészeti, irodalmi, képzőművészeti, színházművészeti, népművészeti és néprajzi, zenei, valamint iparművészeti.
   
Zelnik József, az MMA Határon Túli Bizottságának az elnöke elmondta, hogy az akadémia a Pesti Vigadóban kíván találkozókat szervezni annak érdekében, hogy a kapcsolatok tovább épüljenek egyfelől az anyaországi és határon túli alkotók között, másfelől az utóbbiak egymás közötti viszonyában az intézmény szakmai és anyagi támogatásával.
   
Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára arról beszélt, hogy a Magyarkanizsán megalakult bizottsággal a magyar kultúra egysége állt helyre. 
   
Az MMA határon túli tagjai teljes jogú tagok, ugyanúgy lehetnek rendes és levelező tagok, mint az anyaországiak, a támogatási rendszerben pedig azok a pályázatok élveznek előnyt, amelyek határon túli vonatkozással is bírnak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés