bezár
 

film

2012. 10. 12.
Magyar filmek Varsóban
Sajtóközlemény, 2012. október 12., Magyar Filmunió / Magyar Nemzeti Filmalap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című rendezése az elsőfilmes válogatásban versenyez, Matusik Szilárd Vakondok 2-je a dokumentumfilmek között száll ringbe, továbbá látható lesz a Final Cut és a Magyarország 2011 is a varsói filmfesztiválon. (Fotó: © Fotó: Karlovy Vary IFF)

prae.hu

Ma kezdődik a film nagyszabású nemzetközi ünnepe Varsóban: október 12-től jövő hét végéig több mint 200 filmet vonultat fel az A-kategóriás varsói filmfesztivál.

15 pályakezdő filmrendező munkája, köztük Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című rendezői vizsgafilmje kapott meghívást a lengyel fővárosban megrendezett seregszemle elsőfilmes versenyében. A nemzetközi közönség előtt júliusban Karlovy Vary-ban debütált filmet a rendező személyesen mutatja be a varsói közönségnek. Cserhalmi Sára filmje a KMH Film gyártásában készült, producere Pusztai Ferenc, a főszerepekben Cserhalmi György és Derzsi János látható.

A dokumentumfilmek versenyében indul Matusik Szilárd Vakondok 2 - Demoscene: Az algoritmusok művészete című filmje, mely az úgynevezett demoscene számítógépes szubkultúrát mutatja be. A demoscene-ek olyan digitális művészeti alkotások, amelyek jellegzetessége, hogy valós időben futnak a számítógépeken, a program a futtatás alkalmával számolja ki a megjelenő látványt és hangokat. A 92 perces alkotást a rendező alkotótársával, Csépai Gáborral együtt mutatja be Varsóban. Idén 18 dokumentumfilmet hívtak meg a szervezők.

A rangos filmfesztivál különprogramjában tűzi műsorra Pálfi György montázsfilmjét, a Final Cutot, valamint a Tarr Béla produceri közreműködésével készült Magyarország 2011 című szkeccsfilmet, mely 11 magyar rendező rövidfilmjét fűzi egybe.

A fesztivál versenyprogramjának zsűrijében Berger József producer vesz részt.


Bővebb információ:

Varsói Filmfesztivál:
http://www.wff.pl

Drága besúgott barátaim
:
http://filmunio.hu/filmker1.php?lang=hu&id=975

Vakondok
:
http://vakondok.com

Final Cut
:
http://www.finalcut-movie.com



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés