bezár
 

film

2012. 10. 11.
Ai Weiwei: Never Sorry - a turné
2012. október 18-23.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyarhangya az őszi évadot Ai Weiwei: Never Sorry című 2012-es dokumentumfilmmel indítja. A film premierhetében különböző vetítési helyszíneken, más-más tematikára felépítve mutatják be a film fontosságát, mondanivalójának sokrétűségét, ezzel is aláhúzva a bemutató esemény jellegét. A turné állomásait alább olvashatjátok.

prae.hu

Ai Weiwei Kína leghíresebb nemzetközi művésze és egyben hazája legszókimondóbb kritikusa. A szigorú cenzúra és az igazságtalan jogrendszer hatására Ai művészetén és a közösségi médián keresztül fejezi ki magát és szervezi össze követőit. A kínai kormány válaszlépésként letiltotta blogját, megverette, leromboltatta újonnan épített műtermét és titokban fogva tartotta.

Az Ai Weiwei: Never Sorry a digitális kor egy olyan számkivetettjének történenét meséli el, aki az egész világon követőkre talált és aki képes a politika és a művészet határait elmosni. Alison Klayman elsőfilmes rendező, mint Kínában dolgozó újságíró példátlan betekintést nyert Ai életébe. Részletes portréja árnyaltan fedezi fel napjaink Kínáját benne az egyik legprovokatívabb közszereplővel.

Ezzel a dokumentumfilmmel egy sorozatot indít a magyarhangya, három havonta fontos és különleges filmeket mutatnak be a jövőben, más és más, célközönségre szabott, egyedi kommunikációs stratégiával. Az Ai Weiwei: Never Sorry a zászlóshajó ebben a sorozatban, mivel nem csupán egy portré a világ legnagyobb hatású kortárs művészéről, hanem provokatív kézikönyv is egyben, művészek számára, miként is kell az internet korában kommunikálni.

A filmhez kapcsolódóan filmplakát pályázatot, köztéri, eseményszerű kommunikációs kampányt és egy csapatversenyt hirdettek meg a magyarhangya tagjai. Különféle kommunikációs csatornákat használva szólnak a film célközönségéhez. Kampányaik folyamatosan nyomon követhetőek a magyarhangya facebook oldalán.

A film premierhetében különböző vetítési helyszíneken, más-más tematikára felépítve mutatjuk be a film fontosságát, mondanivalójának sokrétűségét.


Október 18. 19:00 Átrium Film-Színház/ PREMIER

Társadalomtudományi és művészettörténeti bevezető. Vendégek: Nagy Mercédesz, művészettörténész és aki készített interjút Ai Weiwei-jel. György Péter, esztéta és Petrányi Zsolt, művészettörténész. Jegyek elővételben a Creative Selector oldalon válthatók 1500 Forintos egységáron. Ehhez az eseményhez külön trailert készített Flux/ Koszti Zsuzsó.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/JwioZ9EfDuY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Október 19. 19:00 FUGA

Építészet, köztéri kommunikáció. Vendégek: Szabó Gyöngyvér tájépítész és Kelemen László művészettörténész. Jegyár: 1000 Forint.


Október 20. 20:00 MüSzi

Képzőművészet, performance, alkotói felelősség. Vendégek: Bársony Júlia, a MüSzi vezetője, képzőművész. SI-LA-GI, képzőművész. Gerber Pál, képzőművész. Szirtes János, performance művész. Moderátor: Váradi Júlia. Jegyár 700 Forint, de ha Ai Weiwei szemüvegben jössz, akkor ingyenes.


Október 22. 21:00 Toldi Mozi


Vizuális kommunikáció. DJ Flux és Monolit kifejezetten ehhez a filmhez készítettek vizuális és zenei szettet. Jegyár: 1100 Forint.


Október 23. 20:00 Akvárium

Mozgókép és emberi jogok. Vendégek: Kozma Zsolt, a Videospace projekt elindítója. Zsolt Melinda, a TASZ munkatársa. Szabó Simon, filmrendező és Átol Dorottya, az Amnesty International képviseléteben. Jegyár: 1000 Forint.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés