bezár
 

film

2012. 10. 11.
Ai Weiwei: Never Sorry - Filmpremier és mozifőpróba az Átrium Film-Színházban
2012. október 19h, 18. Átrium Film-Színház, 1024 Budapest, Margit körút 55.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Átrium Film-Színház a magyarhangya bemutatójával, az Ai Weiwei: Never Sorry című filmmel kezdi el új történtét. A másfél évtizedig bezárásra ítélt, Kozma Lajos tervezte épület 300 fős terme újra várja a nézőket. A film- és mozibemutatóra 2012. október 18-án 19 órakor kerül sor.

prae.hu

Filmpremier és mozifőpróba

Az első film a magyarhangya premierfilmje a híres kortárs kínai képzőművészről, Ai Weiwei-ről. Ai Weiwei építész, szobrász, fényképész, konceptuális alkotó, emberijogi aktivista, blogger és óriási twitterező. Nem fél kritizálni a kínai kormányt, szembeszáll a jogsérelmekkel és küzd a műveszet eszközeivel az elnyomás ellen. Betekinthetünk a kulisszák mögé, hogyan születtek alkotásai, és milyen nehézségekkel nézett szembe harcos magatartásáért. Őszinte film a függetlenségről, az egyén, illetve a közösség érdekeiről és a művészetről.

A premierre elővételben a Creative Selector oldalán lehet támgatói jegyeket vásárolni.  Minden jegy mellé egy kifejezetten erre az eseményre készített designtárgyat lehet választani, amit a az Átriumban a premieren lehet átvenni. Csak az elővételben váltott és a Creative-on keresztül váltott jegyekre érvényes ez az ajánlat. Ezzel most nem csak a film bemutatását, a magyarhangyát, hanem a tárgyakat készítő tehetséges alkotókat is támogatod. 

Az est programja
  • Donáth Péter (magyarhangya) megnyitja az estet.
  • Alison Klayman, a film rendezője on-line köszönti a nézőket.
  • György Péter és Petrányi Zsolt felvezetik a filmet.
  • Vetítés után a filmről, annak fontos üzenetéről, kérdéseiről beszélgetnek a szervezőkkel és a meghívott vendégekkel közösen.
  • Az esemény után a film kapcsán meghirdetett plakátpályázat eredményhirdetésére is sor kerül.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/JwioZ9EfDuY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Online jegyvásárlás és támogatás tehát ITT


Az Átrium Film-Színházról röviden

Belbuda 1936-ban épült mozija (Átrium Mozi és egy ideig Május 1. Mozi) újra megnyitja kapuit. Átrium Film-Színház néven kulturális befogadó térként működik majd: a színházi előadásokon túl kortárs tánc, komoly- és könnyűzene, valamint filmvetítések színesítik a repertoárt, hétvégén pedig gyermekprogramok várják a családosokat. A Budapesten letelepült külföldiek és az intellektuális élményt kereső turistákat angol nyelvű előadások várják majd. A tágas előtérben minden korosztály számára él(vez)hető büfét-kávézó üzemel, ami az előadások után baráti beszélgetésekre csábít.

További információk az Átrium Film-Színházról:
facebook.com/atriumfimszinhaz

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés