bezár
 

film

2008. 09. 22.
A Moziünnepen nyit a KINO
A Moziünnep első napján nyitotta meg kapuit Budapest új kulturális intrézménye, a KINO
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Moziünnepen nyit a KINO A Moziünnep kezdetével egy időpontban, a régi Szindbád mozi átalakított épületében nyitotta meg kapuit Budapest új mozija, a KINO.

Amint arról már hírt adtunk
korábban, a KINO a nyitvatartásának első négy napja, azaz a Moziünnep alatt a valódi non-stop mozizás élményét kínálja első látogatóinak. A programból kiemelhető az Ulrich Seidl-retrospektív, az osztrák ikon filmjei közül eddig csak a Klánikula című jutott el Magyarországra, most végre a rendező dokumentum- és játékfilmjeit is megnézhetik a mozilátogatók. A vetítések előtt jegyszedő hírességekkel lehet találkozni, emellett reggeli torna és vasárnap délelőtti chill out zenés brunch biztosítja majd a lehetőséget a zsibbadó tagok átmozgatására és a káprázó szemek pihentetésére.

A KINO a filmek mellett a társművészeteknek is az otthona kíván lenni.

Október első napjaiban a Krétakör-rajongóknak kedvez majd az új kulturális intézmény programja. LÁNG ANNAMÁRIA, a Krétakör színésznőjének kínai estje, a MADE IN CHINA ugyanis október 1-5. között lesz majd látható. (Az estről röviden: Egy nő Kínából Budapestre jön. Az önállóságért harcol. Helyet követel magának a férfivilágban. Új életet kezd a Józsefvárosi piac dzsungelében. Az egyik karját kitépi, hogy segítse a gyengébbet, a másikkal üt. Magyarország egy kínai nő szemével. Dokudráma kortárs operával vegyítve. Közreműködők: Bodrogi Éva - ének, Koltai Kata - gitár, Láng Annamária – próza.)

Mivel a TÁP Színház rossz színház iránti szenvedélye töretlen, októbertől WORKSHOPot tart majd a KINO-ban, ahol a résztvevők megtanulhatnak rosszul írni, előadni, rendezni, mozogni és maszkokat készíteni. A rossz színház felszabadít, őszintévé tesz, megmutatja a hibákat és kihozza a tehetségeket!

AZ IMPEX képzőművészeti társulás október 21-én elhozza LUDOMIR FRANCZAK lengyel alkotót, aki Budapesten keresi nagyapját. A video performance során a nagyapa négy különböző lehetséges története rajzolódik ki, a lehetséges múltak az emlékezésről szólnak, miközben a valóság megismerhetősége egyre kétségesebbé válik.


prae.hu

KINO – ITT IS JÓ!
KINO (A volt Szindbád mozi helyén.)
1137 Budapest, Szent István krt. 16.


 

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés