bezár
 

art&design

2012. 10. 10.
Kortárs Galériák Éjszakája - Egy napig szabad a bejárás
2012. október 11. délelőtt 10 órától éjfélig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először rendezik meg a Kortárs Galériák Éjszakáját Budapesten. Tárlatvezetések, filmvetítés és borbemutató is várja az érdeklődőket október 11-én egész nap a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében szervezett eseményen, melyen 23 kortárs galéria nyitja meg kapuit.

prae.hu

Budapest tele van rejtett zugokkal. A Budai Vár meredekein, a zsidó negyed laposaiban, a Karinthy-féle belső Újbudán, a világvárosi Andrássy boulevard-on és az Újra keresztelt (a Szent István körúttól a Parlament felé eső) Lipótvárosban – mert lipóciainak vallja ott magát minden galerista – számos kis hely kínálja a kortárs képzőművészetet a magyar fővárosban.

Bécstől Párizson át New Yorkig van ilyen kínálat, Prágában, Varsóban is van egy-egy efféle negyed, de Budapesten egymás mellett több is létezik.

Ráadásul a Dunával kettészelt székesfővárosban első alkalommal szövetkeznek arra a kiállítóhelyek, hogy évenként egy éjszakára kinyitnak, idén a Café Budapest keretében. Szabad a bejárás bárhová!

Közreműködő galériák: ArtBLOKK, B55 Kortárs Galéria, BumBum, Dovin Galéria, Faur Zsófi Galéria, Három Hét Galéria, Kálmán Makláry Fine Arts, Képcsarnok – Prestige Galéria, Kiskép Galéria, Knoll Galéria, Koller Galéria, KuglerArt Galéria, Memoart Galéria, Molnár Ani Galéria, Mucius Museum, NextArt Galéria, Pintér Sonja Kortárs Galéria, Próféta Galéria, Stúdió Galéria, Szatyor Galéria, TAT Contemporary Art Gallery, Várfok Galéria, VILTIN Galéria

A közreműködő galériák részletes programja, címe és nyitva tartása:
http://www.cafebudapestfest.hu/2012/program.php?id=4733

A programok ingyenesen látogathatók. A galériák éjfélig tartanak nyitva.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés