bezár
 

zene

2012. 10. 08.
Hangfoglalás: 52 ezer látogató
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három nap alatt 52 ezren látogattak el a Hangfoglalás zenei kiállításra a Syma csarnokba.

prae.hu

 Péntektől vasárnapig több mint háromszáz zenei eseményt rendeztek a Hangfoglaláson. A hangszerkiállítások mellett koncertet adott az Intim Torna Illegál, a Beatrice, a Cadaveres, a FreshFabrik és a Grenma is, és rendeztek egy országos tehetségkutató döntőt, amelynek 1 millió forint értékű hangszeres fődíját a Semi Holsen nyerte - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.
   
Andrásik Remo szervező, a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) főtitkára szerint a Hangfoglalás immár európai színvonalú rendezvény, amely idén rekordot döntött nézőszámával.
   
A rendezvényen tíz szervezet, az Artisjus, a Szerzők, a Hangfoglalást szervező Hangszeresek Országos Szövetsége, a MAHASZ, a ProArt, a DJ Szövetség, a Hangszerkészítők Szövetsége, a Kőbányai Zeneiskola, a SZIGET Szervezőiroda és az Országos Könnyűzenei Tehetségkutatók Szövetsége közös szándéknyilatkozatot fogalmazott meg három pontban: tömegbázis, öngondoskodás, támogatás.
   
"Fontos célkitűzése az összefogásnak a zeneipari oktatás fellendítése, a minden középiskolába próbatermet elv, a zenei élet önérvényesítése, vagyis ne vegyék el a kulturális támogatások lehetőségét, illetve hogy a könnyűzene is legyen közügy, tehát szükség van állami támogatásokra, például vidéki klubok esetében" - szögezte le Andrásik Remo.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés