bezár
 

zene

2012. 10. 06.
Mától Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
2012. október 5.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Erzsébet téren a café budapEST BÁR, valamint a szabadtéri Acélszobrok című kiállítás megnyitásával kezdetét vette a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amely tíz napon át csak a kultúráról szól.

prae.hu

A fesztivál "főhadiszállásán", az Erzsébet téri fesztiválbisztróban tartott megnyitón Csomós Miklós főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a fesztivál olyan kulturális találkozóhely, amely megteremti a művészek és a közönség élő, aktív kapcsolatát. Napjaink alkotásainak segítségével bemutatja, milyennek látják korunkat, a benne élő embereket a művészek.

Csomós Miklós

Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ igazgatója kiemelte, hogy az Erzsébet téren egész nap nyitva álló café budapEST BÁR, a fesztivál mind a 10 napján várja látogatóit DJ-szettekkel, vetítésekkel, kulturális beszélgetésekkel. Október 5. és 14. között egy színházi, két zenei ősbemutató és négy magyarországi bemutató várja a 21. őszi kortárs seregszemle, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közönségét.

Vitézy Zsófia

Az októberi programsorozat a Budapesti Őszi Fesztivál hagyományait folytatva idén 21. alkalommal sorakoztatja fel a kortárs könnyű- és komolyzene nagyágyúit. Az idei program meghatározó elemei az elektronika, valamint a vizualitás lesznek. A fesztivál első hétvégéjén meghatározó szerepet játszik a jazz. Az új helyszínen működő Budapest Jazz Club ad helyet a Jazzmaraton című kétnapos jazzünnepnek, ahol Tzumó Árpád és az ifjú Snétberger, Harcsa Vera duója, Váczi Eszter kvintettje, no és a jó öreg Szakcsi mutatják be, mire is lehetünk büszkék.

Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion plakát

A fesztivál egyik kiemelt eseményeként október 6-án a Műcsarnok főhomlokoztatát színezik be a 2012-es Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő verseny döntősei. Szombaton 19 órától a Hősök terén a kihagyhatatlan élményt ígérő rendezvényen a Műcsarnok többszöri metamorfózisát élheti át a közönség. A monumentális képsorok virtuálisan feldarabolják, táncoltatják vagy éppen mesebeli erdővé varázsolják a múzeum homlokzatát.

Hétvégén mutatják be a Thália Színházzal közös produkciót is, az EMKE - volt egyszer egy kávéház... című zenés játékot, Garaczi László új műve a múlt század húszas éveiben kalauzolja el a nézőt, május van, szerelmek szövődnek, és szól a zene…

Kiállított acélszobrok

A café budapEST BÁR programjai a fesztivál teljes ideje alatt ingyenesen látogathatók.
www.cafebudapestfest.hu

Részletes programinformációk és jegyvásárlás
Budapesti Fesztiválközpont Közönségszolgálat 
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 11.
+ 36 1 486 3311
jegy@fesztivalvaros.hu

 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés