bezár
 

irodalom

2012. 10. 05.
Esszékötet Szabó Magda emlékére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétköznapi hősiesség címmel esszékötetet jelentetett meg Szabó Magda születésének 95. évfordulójára a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány - közölte Szurmainé Silkó Mária, az alapítvány kuratóriumának elnöke pénteken, az író születésnapján.

prae.hu

 Emlékezetett: az alapítvány egyik első nagyszabású programjaként 2010-ben a debreceni Méliusz-könyvtárral közösen hirdette meg a Szabó Magda-esszéíró pályázatot középiskolásoknak. A pályázatra 22 településről 35 pályamunka érkezett, a szakmai zsűri döntése értelmében közülük tíz versenyezhetett a díjakért.
   
A most megjelent, Hétköznapi hősiesség című kötet a tíz döntős pályamunka mellett a pályázatra beérkezett többi esszéből is közöl válogatást, részleteket - tette hozzá Szurmainé Silkó Mária.
   
Elmondta azt is, hogy az író születésének 95. évfordulójára közhasznú alapítványuk és a budapesti Szabó Magda Kéttannyelvű Általános Iskola angol szépkiejtési-versenyt hirdetett, amelyen az író angol nyelven megjelent könyveiből kell majd felolvasni részleteket. A versenyt november 22-én rendezik a Szabó Magda Kéttannyelvű Általános Iskolában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés