bezár
 

zene

2012. 10. 05.
Rúzsa Magdi-koncert Horvátországban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rúzsa Magdi is fellép Vörösmarton (Zmajevac) a Horvátországi Magyar Gazdasági és Kulturális Napok rendezvényén, amely a néptáncfesztiváltól kezdve a bormaratonon át a halászléfőző versenyig színes drávaszögi programot kínál a napokban.

prae.hu

 A többnapos horvátországi magyar rendezvény nyitóeseménye a péntek esti nemzetközi néptáncszemle lesz Pélmonostoron (Beli Manastir).
Október 6-án, szombaton többek között íjászbemutató, gazdasági konferencia, a vajdasági Bácskertesről (Kupusina) érkező néptáncosok, Kollár Kinga fényképkiállítása, szüreti felvonulás és a szőlő hagyományos feldolgozásmódjának bemutatója, valamint bormaraton várja az érdeklődőket Vörösmarton.
   
Rúzsa Magdi koncertje október 6-án 19 órakor kezdődik a vörösmarti katolikus szurdokban, azt követően pedig helyi fiatal rockegyüttesek és DJ-k szórakoztatják a közönséget.
   
A rendezvény folytatásaként október 13-án, szombaton Laskón (Lug) paprikafesztivált szerveznek, amely református istentisztelettel és Dezső Dárió orgonakoncertjével kezdődik. Délután paprikafűző-, majd halászléfőző-versenyt, közben a paprika útját "a magtól az asztalig" bemutató kiállítást és kulturális műsort, valamint fűszerpaprika-minősítő versenyt is kínálnak a szervezők. 
   
A horvát-magyar országhatárhoz közeli drávaszögi rendezvény a Horvát Köztársaság Nemzeti Kisebbségi Tanácsa, a bellyei (Bilje), illetve a hercegszőlősi (Knezevi Vinogradi) járás, Pélmonostor városa, a Magyar Egyesületek Szövetsége (MESZ), valamint a Bonafarm Csoport anyagi támogatásának köszönhetően valósul meg - tájékoztatta az MTI-t Tokai István, a MESZ titkára.
   
A rendezvény részletes programja a MESZ honlapján olvasható. (http://www.smu-mesz.hr/hirek/esemenynaptar/2893.html
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés