bezár
 

színház

2012. 10. 05.
200 millió kiemelt művészeti célokra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen 190,2 millió forint fordítható a kiemelt művészeti célok támogatására, színházak részére meghirdetett 2012. évi előadóművészeti pályázatokból; a döntést a nyertesekről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a színházművészeti és a táncművészeti bizottság javaslatai alapján hozta meg.

Szkéné színház

 A meghirdetett kiírásra több mint 300 pályázat érkezett a megadott határidőig - olvasható a Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
   
Többek között határon túli előadóművészeti szervezetek magyarországi vendégjátékára, hazai táncegyüttesek programjaira, bábszínházi művek és kortárs magyar drámák színpadra állítására, gyermek- és ifjúsági produkciók létrehozására, valamint független előadóművészeti szervezetek produkcióinak országos forgalmazására lehetett pályázni. 
   
A határon túli színházak támogatása altémában benyújtott pályázatokra megítélt támogatás összesen mintegy 31,1 millió forint, a határon túli professzionális vagy az adott régió kiemelkedő jelentőségű táncegyütteseinek támogatása altémában pedig mintegy 14,5 millió forintról döntöttek.
   
A Katona Józsefről elnevezett produkciós támogatás altémában benyújtott pályázatokra összesen 42 millió, a Weöres Sándor nevét viselő bábszínházi altémában benyújtott pályázatokra pedig 13 millió forintot ítéltek meg.
   
A gyermek- és ifjúsági előadások altéma pályázatai esetében mintegy 25,6 millió forintról született döntés, míg a táncművészeti szervezetek pályázatai összesen több mint 41,2 millió forintot nyertek el, a mobilitás altéma esetében pedig a megítélt támogatás összesen mintegy 22,6 millió forint.
   
A támogatási összegeket tartalmazó listák letölthetők a kormany.hu oldalról (http://www.kormany.hu/hu/dok?page=1&source=8&type=401#!DocumentBrowse).
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés