bezár
 

színház

2008. 09. 22.
Weöres Sándor Színház közönségcsalogatója
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának nem titkolt célja, hogy megnyerje magának a vasi közönséget, sőt bérleteseket toborozzon. A színházban ugyanis nem maga az épület, még csak nem is a színész, hanem a néző a legfontosabb - hangzott el vasárnap Szombathely főterén természetesen színészekhez és színházhoz méltó módon játékos formában.

Szkéné színház

Trokán Péter, a Weöres Sándor Színház színésze elmondta: az elmúlt hetekben bejárták kedvcsináló, közönségtoborzó műsorukkal Vas megye városait, ahol kedvező fogadtatásban részesültek. A Magyar Dráma Napján Szombathelyen is bemutatkozott a társulat.

Félórás műsorukban különböző műfajokat, színpadi karaktereket villantottak fel, mintegy "étvágycsinálónak" a verstől az operán át, egészen a musical részletekig, mindezt állandó mozgásban, zenélve, énekelve táncolva, látszatra könnyed mégis szigorú koreográfia szerint.

A bemutató végén Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója szólt a hideg ellenére összesereglett mintegy félezer nézőhöz, bérletvásárlásra és a színészekkel való személyes találkozásra buzdítva őket. A téren asztalokat és székeket helyeztek el, minden asztalnál a fiatal társulat egy-egy színésze foglalt helyet. A nézők pedig letelepedhettek velük beszélgetni.

Szombathelyen egy évvel ezelőtt döntött a városi közgyűlés a Weöres Sándor Színház megalapításáról. A társulat Jordán Tamás vezetésével egyelőre a Helyőrségi Művelődési Otthon (HEMO) felújított épületében kezdte meg a munkát, az első bemutatót szerint 2009. január 15-én tartják. Egressy Zoltán most készülő 9700 című darabja - mint a címben szereplő postai irányítószámból is következik - Szombathely városáról szól majd. Szintén januárban kerül színre Dömötör Tamás rendezésében Philippe Blasban Szerelmes Thomas című forgatókönyve alapján a Szerelmes Balázs című "élőfilm", márciusban pedig Jordán Tamás rendezésében mutatják be Csehov: Cseresznyéskert című művét.

A szombathelyieknek régi vágya hogy saját színházuk legyen. Társulat már van, a tervezett új kőszínház helyét kijelölték a Március 15-e téren, a kormány döntése alapján 1 milliárd forintot fordíthat a város az új kőszínház építésének előkészületeire. Az épületre nemzetközi tervpályázatot írnak ki. A 350-400 fő befogadására képes kőszínház felépítéséhez számítások szerint mintegy 6 milliárd forintra lenne szükség.

nyomtat

További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés