bezár
 

art&design

2012. 10. 04.
Mayer Éva csallóközi kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az emberi érzékenység és a társadalmi kiszolgáltatottság témáit helyezi a középpontba Mayer Éva felvidéki kortárs képzőművész Transcom 2 című kiállítása, amely csütörtökön nyílik meg a dunaszerdahelyi Vermes-villában található Kortárs Magyar Galériában.

prae.hu

 Az október 4-től 26-ig megtekinthető tárlat főként interaktív installációkból áll amelyekben az alkotó több személyes vonatkozású témát dolgozott fel.
"A kiállítás helyszínén annak térbeli adottságainak köszönhetően az elmúlt három és fél évem munkáit tudjuk kiállítani. Alapvetően olyan grafikai installációkról, térbeli munkákról van szó, amelyek a közönség bevonásával mutatnak rá különböző társadalmi problémákra" - mondta az MTI-nek Mayer Éva. Hozzátette: a kiállításon megtekinthető művek az emberi érzékenységre és a társadalmi kiszolgáltatottságra összpontosítanak, de megjelennek tabutémák és a kisebbségi lét életérzését szemléltető alkotások is.
   
A fiatal felvidéki magyar alkotót saját bevallása szerint erősen foglalkoztatja az egyén saját önazonosságának, valamint a közösségben betöltött helyzetének meghatározása és ez tükröződik az alkotásaiban is.

Mayer Éva elmondta: a mostani kiállítást a Transcom.hu nevű tárlata előzte meg, de a kiállítás mostani anyaga részben más szemléletet láttat. Rámutatott: szlovákiai magyar művészként kihívás számára, hogy a művészet egyetemes nyelvével hogyan találja meg helyét egy másik országban. A most kiállításra kerülő - részben teljesen új alkotásai - ebben az összeállításban még nem jelentek meg korábban. 
   
Mayer Éva - a kortárs művészet experimentalizmusára jellemző módon - egyedi technikáját saját maga kísérletezte ki a fotogram, a digitális technika és a giclée nyomat vegyes alkalmazásával. Alkotásai tartalmi és formai megoldásaikat tekintve az egyén és a társadalom viszonyának problematikájával foglalkoznak, oly módon, hogy az alkotó egyéni tapasztalatait továbbgondolva és összegezve aktív részvételre és állásfoglalásra invitálják a nézőt.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés