bezár
 

színház

2008. 09. 22.
Ruszt József lett a névadó
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kecskeméti Katona József Színház egyik játszóhelye Ruszt József nevét vette fel a Magyar Dráma Napján tartott névadóünnepségen.

Szkéné színház

Ezzel a gesztussal szeretne méltó- és örökbecsű emléket állítani a kecskeméti színház egyik legismertebb-, és legelismertebb vezetőjének és időszakának, mintegy kijelölve azt a szakmai mércét is egyben, ami alatt nem érdemes a jövőben előadásokat létrehozni - mondta Cseke Péter, a színházat augusztus elsejétől vezető direktor.

Nánay István egyetemi tanár, színikritikus, színházi szakíró emlékezett az egykori rendezőre, akit színházteremtő egyéniségnek nevezett.

A névadó ünnepségen jelen voltak az elismert rendező kollégái, barátai, alkotótársai. Ruszt József fényképeit, rajzait lehetett megtekinteni, majd nyilatkozataiból, és utolsó leveleiből hangoztak el részletek.
 
Az est második felében, a Ruszt József Stúdió Színház első előadásán ősbemutatót tartottak Visky András Megöltem az anyámat című színművéből, felolvasószínházi formában.

Ruszt József, a 2005-ben elhunyt, Kossuth- és Jászai-díjas rendező, érdemes és kiváló művész, 1974-78-ig volt a kecskeméti színház főrendezője.
nyomtat

További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés