bezár
 

zene

2012. 10. 03.
Omega-jubileum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az október 6-i budapesti Sportaréna-koncert után az 50. születésnapját ünneplő Omega együttes december végén, a két ünnep között Debrecenben és Veszprémben is fellép a jubileumi év lezárásaként.

prae.hu

 A szombati koncertre, amely a Papp László Budapest Sportarénában lesz, már minden jegy elkelt, ezért úgy döntöttünk, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel az Omega a jubileumi év végén még két nagy fellépést tart és a két ünnep között előbb a debreceni Főnix-csarnokban, majd a veszprémi Arénában is játszik - mondta Kóbor János, a zenekar énekese szerdán az MTI-nek. A pontos időpontokat hamarosan bejelentik.
   
A frontember akkor beszélt erről, amikor néhány újságíró társaságában szemrevételezte a szombati koncert helyszínét, a Papp László Budapest Sportarénát, ahol csütörtökön kezdik meg a színpad építését és az előkészületeket a látványosnak ígérkező estére.
   
Trunkos András, a jubileumi Omega-év főszervezője kifejtette, hogy az október 6-i koncert 20 órakor kezdődik, az együttes ötöse mellett végig színpadon lesz a Danubia Szimfonikus Zenekar hatvan tagja, de Szekeres Tamás gitáros és Szöllősi Kati basszusgitáros is játszik az este során. Lesznek szimfonikus blokkok az Omegával közösen, lesznek úgynevezett rapszódiablokkok (ebben Benkő László billentyűs és Debreczeni Ferenc dobos mellett a szimfonikus átiratokat készítő Gömöry Zsolt billentyűs játszik a Danubiával), a rockos blokkokban pedig csak az Omega fog zenélni.
   
"A szokásoshoz képest a színpadot hátrább toljuk, hogy több néző férhessen el, emiatt a technikán is változtatni kellett, a vetítés ledfalakkal fog menni" - mondta Trunkos András a helyszínen.
Mint hozzátette, az Omega 32 dalt játszik a szűk háromórás szombati koncerten.
   
A Magyar Televízió húsz kamerával rögzíti az eseményt, és a koncert karácsony előtt kerül képernyőre. A tervek szerint az m1-en és az m2-n egy időben fog menni az adás, és Magyarországon eddig még nem látott módon a csatornákon különböző kameraállásokból lehet nyomon követni a történéseket.
   
Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara; első koncertjét 1962. szeptember 23-án adta a Műegyetemen. A hatvanas évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, ebből csak az 1977-ben megjelent Time Robber (Időrabló) című angol nyelvű lemez egymillió példányban fogyott. Itthon eddig tizenhat stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg.
   
A zenekar felállása 1971 óta állandó: Kóbor János - ének, Benkő László - billentyűs hangszerek, Molnár György - gitár, Mihály Tamás - basszusgitár, Debreczeni Ferenc - dob.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés