bezár
 

art&design

2012. 10. 03.
Kerítéskiállítás Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország magyar fotográfusok lencséjén keresztül, valamint Budapest FényKép címmel látható kerítéskiállítás a budapesti Múzeum körúton, a Nemzeti Múzeum kerítésén. A szabadtéri tárlat a Hungarofest Nonprofit Kft., a Magyar Fotográfusok Háza és a Magyar Nemzeti Múzeum összefogásával jött létre.

prae.hu

Az anyag a Nemzeti Múzeum Bródy Sándor utcai és Múzeum körúti kerítésére került - közölte a szervező Hungarofest az MTI-vel. Az alkotók között szerepel André Kertész, Robert Capa, Reismann Mariann, Korniss Péter, Benkő Imre, Szilágyi Lenke, Kudász Gábor Arion, Kovalovszky Dániel, Hangay Enikő, Simon Márk, Sopronyi Gyula, Barakonyi Szabolcs és Inkey Tibor. Az archív anyagban ezen kívül számos ismeretlen fotós művét is láthatják az érdeklődők.
   
A 45 képből álló, Budapestről, valamint Magyarországról szóló válogatást a Magyar Fotográfusok Háza állította össze a Hungarofest felkérésére. A kiállítás megrendezését a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatta.
   
Dóka Tibor Gyula, a Hungarofest Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a méltán híres magyar fotóművészetet ki kell vinni az utcára az emberek közé, hogy szélesebb körben is hirdesse a hazai fotóművészet értékeit. 
   
Kőrösi Orsolya, a Magyar Fotográfusok Háza ügyvezető igazgatója úgy látja, a kiállítás egyszerre tartalmaz informatív és hangulati képeket Budapestről és Magyarországról. Emblematikus tájak és épületek, kevésbé ismert város- és országrészek, archív és mai felvételek egyaránt szerepelnek az összeállításban. 
   
A kiállítás grafikai munkáit Halász Gabriella, a Magyar Fotográfusok Háza munkatársa végezte, kurátorként pedig Stenczer Sára és Csizek Gabriella segített a kiállítás anyagának kiválasztásában. 
   
A szabadtéri tárlat vándorkiállításként folytatja útját. A budapesti debütálás után a tervek szerint Indiában, Delhiben, az ottani nemzeti galéria kerítésén lesz látható a Delhi International Art Festival (DIAF) keretében, majd várhatóan a 2013-as Európa Kulturális Fővárosa programban Kassán mutatják be az anyagot.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés