bezár
 

zene

2012. 10. 03.
Jótékonysági koncert nehéz helyzetű újságírókért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jótékonysági koncertet rendez a nehéz helyzetbe jutott újságírók megsegítésére hat újságíró szervezet. A Összefogunk! szlogent viselő november 15-i eseményen a magyar könnyűzenei élet kiválóságai lépnek fel.

prae.hu

 Oláh Ibolya és zenekara, Balázs Fecó, Molnár Ferenc Caramel, Keresztes Ildikó, Benkő László és Jankai Béla a B Projekt elnevezésű formációjával, Mihály Tamás és együttese, valamint a Republik zenekar már a biztos fellépők között van - hangzott el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón. 
   
A programban Mihály Tamás legújabb, Last minute című CD-jéről is megszólalnak részletek, közreműködik Pásztor Anna, aki zenekarával az Anna and the Barbies-zal is pódiumra lép. Somló Tamás is csatlakozik az est szereplőihez, Oláh Ibolya pedig elárulta, hogy egy vadonatúj számmal is meglepi a közönséget. 
   
Keleti Éva, a MÚOSZ szociális bizottsága és a Szolidaritási Alapítvány elnöke felidézte, hogy a legendás laptervező-tipográfus, Ritter Aladár 1990-ben a bajba jutott kollégák megsegítésére szolgáló alapítványt hozott létre. Az alapítvány - létrejötte óta - csak a szakmai létet tartja kritériumnak, a rászorulónak nem kell valamelyik meghatározott szervezet tagjának lenniük. 
   
A koncertre 5800 forintos áron az interneten és a MÚOSZ székházában lehet jegyet venni. Minden forint a segélyezést szolgálja, a bevétel elosztására bizottság alakul, amelyben mind a hat újságíró szervezet képviselteti magát. 
   
A szervezőbizottság nevében Frank Iván azt hangsúlyozta, hogy a koncertnek nincs semmiféle szakmai üzenete, a jegyvásárlással bárki kifejezheti a szolidaritás, az egymás megbecsülése és segítése iránti igényt. Az est az első lépés abba az irányba, hogy a közös értékek dolgában a szakma összefogjon. 
   
Az eseménynek külön honlapot is indítottak (www.osszefogunk.hu). 
   
Az ügy érdekében a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), a Magyar Újságírók Közössége (MÚK), a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), a Tudományos Újságírók Klubja (TÚK) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) júliusban írt alá szándéknyilatkozatot.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés