bezár
 

art&design

2012. 10. 03.
Festmények és textilek közös kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Regős Anna és Regős István művészházaspár 15 textilképet és 25 festményt mutat be péntektől a Budapest Történeti Múzeumhoz tartozó Budapest Galériában.

prae.hu

"Tárlatunknak nincs időhöz kötött apropója, egy-két éve várunk egy közös kiállításra, amelyre munkában és lélekben is készültünk" - mondta az MTI-nek Regős Anna textilművész, akinek új, idén készült munkái mellett az elmúlt két-három évben alkotott fémtextiljei is láthatók lesznek a tárlaton. Az érdeklődők megtekinthetik többek között a számítógép-alkatrészekből készült Computer-kárpitjait.
   
A textilművész elmondta, hogy mintakárpitjaihoz hol hajtogatott, szegecselt lenvásznat, hol bronz és rézszövetet használ applikált fémtárgyakkal. Legújabb munkáin a fényes plexi és a matt felületek jelennek meg.
   
"Elsődleges szempont műveim létrehozásakor a különböző - tradicionális vagy általam kitalált - minták új környezetbe helyezése. De érdekel a nagyítás problémája is" - tette hozzá.
   
Regős István festményei közül kiállítja idei munkáit és régebbi festményeit, amelyeket magán- és közgyűjteményéktől kért kölcsön. Bemutatja mások mellett a Vihar előtt, a Szecesszió és a Gengszterháború című festményeit. 
   
Wehner Tibor művészettörténész azt írta róla, hogy a festőművész rendszeresen visszatérő képtémája a (világ)város, az épületek között megnyíló utak és terek, a rajtuk futó vagy álló autók és az eredeti környezetéből kiemelt tárgyak. Művészetében a klasszikus és a modern festészet jellemzőit, a konzervatív és (neo)avantgarde törekvéseit ötvözi. Gyakran alkalmazza a kollázs, fotó applikáció és az assemblage technikáját. 
   
Regős Anna 1985-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola szövött anyag tervező szakán. Regős István pedig 1980-ban szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán.
A művészházaspár közös tárlata december 2-ig tart nyitva.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés