bezár
 

art&design

2012. 10. 01.
Tovább maradnak Munkácsy alkotásai Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatalmas az érdeklődés a szegedi Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítása iránt, ezért a napokban született döntés szerint Munkácsy Mihály remekművei december közepéig megtekinthetők - közölte a múzeum sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

prae.hu

 Medgyesi Konstantin elmondta: a hétvégeken alig lehet mozdulni a kiállítótermekben, ezért folyamatos egyeztetések és tárgyalások folytak a múzeum, Pákh Imre és a Munkácsy Alapítvány között a tárlat meghosszabbításáról.    

Az egyeztetéseket siker koronázta: Pákh Imrének és a Munkácsy Alapítványnak köszönhetően két hónappal tovább, egészen december 16-ig látható a tárlat a Kultúrpalotában.
   
Az alkotások mindegyike itt marad, egy kivétellel: szerződésbeli kötelezettségek miatt a Golgotát csak november 11-ig láthatják az érdeklődők a Tisza-parti városban. A monumentális méretű alkotást november 12-én szállítják el, a Móra-múzeum azonban igyekszik majd kárpótolni a látogatókat.
   
A Móra Ferenc Múzeumban látható Aranyecset – Munkácsy Szegeden című kiállításon az egyik leghíresebb magyar festő mintegy félszáz alkotását láthatja a közönség. A már hétfőnként is nyitva tartó tárlatot csaknem 30 ezren tekintették meg az elmúlt hónapokban, a hosszabbított nyitva tartás és az ingyenes tárlatvezetések pedig nagy tömegeket vonzanak. 

A kiállításon többek között bemutatják az Ásító inast és a Golgotát, valamint két olyan festményt is - az 1882-ben festett Olvasó nőt és a 1888-89-ben készített Hímző leányt -, amelyet még soha nem állítottak ki Magyarországon.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés