bezár
 

színház

2008. 09. 21.
Évadnyitó színházi fesztivál Budapesten
MTI/PRAE.HU
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Számos színházi program várja az autók elől elzárt Andrássy útra és környékére látogatókat vasárnap, a fővárosi autómentes napon, egyben a magyar dráma napján. A nagyobb teátrumok az Operaház előtt felállított színpadon mutatnak be részleteket nagy sikerű előadásaikból és új produkcióikból, míg a Liszt Ferenc tér a kisebb társulatok fellépéseinek színhelye lesz.

Szkéné színház

Az Andrássy úti Ybl-palota előtt délelőtt fél 10-től várja az ifjabb korosztályt a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház a Locspocs, a kis tengeri szörny és a Macskák társasága című előadások dalaival, bábjaival és meséivel.

Az évad során a Nemzeti Táncszínházban lesz műsoron a Budapest Táncszínház A,capella, a Duna Művészegyüttes Aranyág és a Bozsik Yvette Társulat Traviata című előadása, melyekből az Évadnyitó színházi fesztivál nézői részleteket láthatnak a magyar dráma napján.

Az Örkény Színház külön meglepetésműsorral készül vasárnapra Zsákbakutya címmel, majd a Katona József Színház Dzsesztetés című produkciójából adnak elő részleteket a teátrum művészei, többek között Hajduk Károly, Jordán Adél, Nagy Ervin, Pelsőczy Réka és Szacsvay László.

A Radnóti Színház társulatának tagjai kedvenc dalaikkal lépnek fel az ideiglenes színpadon a Vodku zenekar közreműködésével, és részleteket láthatnak a nézők a Bárka Színház Piaf Piaf című előadásából is.

Installációs pultjaikkal színházi passzázzsá alakítják az Andrássy út egy részét a budapesti teátrumok és alternatív társulatok, míg az Új Színház külön „rezervátumot” alakít ki a szomszédos Paulay Ede és Dalszínház utcákban, ahol egész napos programsorozattal várja a látogatókat.

A Thália és a Magyar Színház saját épületében rendezett eseményekkel csatlakozik az évadnyitó fesztiválhoz, a Merlin Színház pedig Merlin Energia elnevezésű környezetvédelmi kampányának újabb állomásához ér vasárnap.
nyomtat

További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés