bezár
 

art&design

2012. 09. 28.
Megnyílnak a múzeumi raktárak Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gyűjteményeit őrző raktárakat is megnyitja a látogatók előtt a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága októbertől Pécsen, a Múzeumok őszi fesztiválja elnevezésű országos programsorozat keretében.

prae.hu

Fabényi Júlia, az igazgatóság vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a szervezet 1,3 millió tárgyat őriz, amelyből egyidejűleg 8 ezret tud bemutatni kiállítóhelyein. E kincsek megismerését új tárlatok szervezésével, vagy a régiek átrendezésével biztosítja, a nagyközönség most azonban lehetőséget kap arra, hogy az éppen raktárban elhelyezett emlékek, alkotások egy részét is szemügyre vegye.

    Az igazgató szólt arról, hogy Pécsen 36 programra várják az érdeklődőket az október 1. és november 15. között zajló fesztivál keretében. Kiemelte: a Természettudományi Múzeum szervezésében a felelős állattartással, a természet értékeivel, azon belül az erdei gombákkal és az ehető őszi termésekkel ismerkedhet a nagyközönség.

    A Néprajzi Múzeumban megtudható, miért nem koccint a magyar sörrel, előadás hangzik el Szent Mártonról, emellett lesz boráldás, sisak- és hangszerkészítő foglalkozás, fáklyás, jelmezes felvonulás, és kipróbálható a libatollal való írás.

    A Várostörténeti Múzeumba tervezett zenés, táncos rendezvények, a Pécsi Csipkeverő Műhely kiállítása, a Tímárház épületének bemutatása a barokk kori Pécs hangulatát idézik majd.

    A Zsolnay Múzeumban "eltűnt" kiállítási tárgyak megtalálásához kérik a látogatók közreműködését, akiket a Régészeti Múzeum restaurátor műhelyében is várnak. A Modern Magyar Képtárban Tiffán Zsolt borász, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke tart szubjektív tárlatvezetést magyar borok és francia sajtok "kíséretében".

    A rendezvénysorozatról bővebben a www.jpm.hu internetes oldalon olvashatnak az érdeklődők.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés