bezár
 

zene

2012. 09. 27.
A cappella fesztivál Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolcadik alkalommal rendez nemzetközi a cappella fesztivált a szegedi Fool Moon vokálegyüttes: október 11. és 14. között a rajongók nemcsak a Tisza-parti városban, de a szomszédos Hódmezővásárhelyen is élvezhetik a vokális műfajt.

prae.hu

A korábbi kettőről mostanra négynaposra bővült rendezvényt idén az itáliai hangulat jellemzi, hiszen a külföldi vendégcsapat az olasz Mezzotono lesz - mondta Németh Miklós, a Fool Moon együttes tagja a csütörtöki szegedi sajtótájékoztatón.

    A nyitóesten a szegedi Ifjúsági Házban a program a Fool Moon és az á la c’ARTe Fool Feature című műsorával kezdődik, amely a filmzenék világába repíti a kísérőhangszer nélküli énekműfajt kedvelő közönséget. A produkcióban a magyar filmzenék mellett elhangzanak olyan népszerű külföldi filmek muzsikáinak kórus- és a cappella átiratai, mint a Gyűrűk Ura, az Indiana Jones, a Csillagok háborúja vagy A szakasz.    

A fesztivál minden évben lehetőséget ad egy-egy új formáció bemutatkozására. A pénteken este színpadra lépő Sixtones 2012 márciusában alakult Budapesten. A hat fiatal énekes több stílusirányzat felé indította el együttesét, repertoárjukban megtalálhatók dzsessz-sztenderdek, könnyűzenei feldolgozások és filmzenei átiratok.

Őket a Szegeden már számtalan alkalommal fellépő Vivat Bacchus követi, amely a fesztivál, illetve a város visszatérő vendége. Egyedi könnyűzenei feldolgozásaik, parádés humorral fűszerezett bordalaik minden korosztály számára élvezetes szórakozást biztosítanak.    

A szombat sztárvendége a Mezzotono az olasz könnyedséget és életvidámságot varázsolja a színpadra saját dalaival, illetve ismert olasz dalok feldolgozásaival. A fesztivál vasárnap egy hódmezővásárhelyi koncerttel zárul. A Fool Moon (Mészáros Tamás, Molnár Gábor, Rácz Gergő, Wodala Barnabás, Németh Miklós) vokálegyüttes 2001-ben alakult Szegeden. Első lemeze Csillagok... címmel 2003-ban jelent meg, ezen magyar slágerek feldolgozásai hallhatók, de a csapat énekel angolul, olaszul, franciául, sőt Acappelland című 2008-as albumán bantu nyelven is.

A Fool Moon repertoárjában Sting, Paul Simon vagy Eric Clapton számai is szerepelnek. Az együttes 2005-ben hozta létre Szegeden a Fool Moon Nemzetközi A Cappella Fesztivált, az első ilyen jellegű rendezvényt az országban, amelyet azóta évente megrendeznek.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés