bezár
 

zene

2012. 09. 27.
Zene ihlette ékszerek - akadálymentesített ékszerkiállítás nyílik a zene világnapján
2012. október 1. Megnyitó 18.30-kor a Kodály Központban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Ezüstláz Ékszergaléria a Pannon Filharmonikusok és a komolyzene tiszteletére a zene világnapja alkalmából 16 neves ötvös iparművészt kért fel, hogy "komponáljon" egy-egy ékszert adott zenei témára.

prae.hu

A csoportos kiállításra készült ékszerek ihletője a vakok és gyengénlátók javára adott jótékonysági hangverseny egyik darabja, Alberto Ginastera: Variaciones Concertantes című ritkán hallható műve.

Az argentin zenemű egyetlen motívum 12 variációja, erre rímelve az elkészült ékszerek is egyetlen téma: a zene köré épülnek az alkotó művészek habitusa, fantáziája és egyedi anyaghasználati, formai-technikai sajátosságai szerint.


A fémműves formatervezők által alkotott ékszerek többsége nyakék, de készült gyűrű és bross is. A művészek változatos anyagokat használtak: ezüst, pergamen, papír és elefántcsont is megjelenik a műtárgyakban, csakúgy, mint a corian vagy különböző egzotikus fafajták. 

Marosi

Az NKA támogatással megvalósult akadálymentesített kiállításon a vakok és gyengénlátók kézbe is vehetik a műveket, amelyek az október elsejei ünnepélyes megnyitót követően október 6-ig a Kodály Központban, majd ezt követően november 3-ig az Ezüstláz Ékszergalériában tekinthetők meg.



A kiállító művészek:

Abaffy Klára, Bartl Dóra, Dávid Attila Norbert, Gera Noémi, Huber Kinga, Jermakov Katalin, Kecskés Orsolya, Király Fanni, Marosi László, Nádai Andrea, George Radic, Rózsa Béla, Stomfai Krisztina, Tóth Zoltán, Vékony Fanni, Zámori Eszter




A Pannon Filharmonikusok az ünnepi díszhangverseny teljes jegybevételét az Első Pécsi Lions Klub segítségével a vakoknak és gyengénlátóknak adományozza.  
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Kritika Kemény Lili Nem című regényéről
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés