bezár
 

irodalom

2012. 09. 27.
Első születésnapi estjét tartja a Historium Kiadó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első születésnapi estjét rendezi meg a történelmi tárgyú könyvek megjelentetésével foglalkozó Historium Kiadó a felvidéki Dunaszerdahelyen.

prae.hu

 Bár hivatalosan 2011 májusa óta létezik, mégis szeptemberben adta ki első könyvét a Historium: Urbánszki László Odakint, a pusztában című novelláskötetét, majd szeptember 30-án tartotta meg első könyvbemutató estjét. Erre is emlékezve a Historium Kiadó pénteken születésnapi estet rendez Dunaszerdahelyen, a Csemadok Ház nagytermében.

    Az ünnepségen vetítéssel bemutatják a kiadó eddigi munkásságát. Koncertet ad az Aranymetszés verséneklő duó, majd beszélgetés következik Huszár Kata üvegfestővel, akinek művei állandó szereplői a Historium-esteknek.

    Könyvbemutatót is tartanak Benyák Zoltánnal, A háború gyermeke és a frissen megjelenő Ars Fatalis című regények szerzőjével.
Bíró Szabolcs író, kiadóvezető az MTI-nek elmondta, hogy a rendezvényszervezéssel is foglalkozó Historium az idén további két könyvet tervez megjelentetni.

    A kiadóról elmondta még, hogy nagyjából kéthavonta szerveznek kulturális esteket Dunaszerdahelyen, miközben Magyarországon is rendszeresen tartanak könyvbemutatókat.

Az idén júniusban általuk megtartott dunaszerdahelyi kétnapos történelmi napokat jövőre háromnaposra bővítik és folytatják a szintén idén elindított novellapályázatukat. Az ebből születő következő kötetet a jövő év első felében vehetik majd kézbe az olvasók.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés