bezár
 

irodalom

2012. 09. 26.
Kitüntették Sáray Lászlót, a Tokaji Írótábor szervezőjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vette át Sáray László, az idén 40 éves Tokaji Írótábor szervezője szerdán L. Simon László kultúráért felelős államtitkártól Miskolcon.

 Az emberi erőforrások minisztere felterjesztésére a kitüntetést idén augusztus 20. alkalmából kapta a Sáray László, az írótábor kuratóriumának titkára, de a díjátadón akkor - épp az írótábor szervezése miatt - nem tudott jelen lenni.

    Sáray László az MTI-nek elmondta: az írótábor 1972-es indulásakor már jelen volt, és azóta is minden évben azon dolgozik, hogy a magyar irodalmi élet egyik legfontosabb rendezvényén az irodalom, a közélet és a politika legfontosabb kérdéseit megvitassák a határon inneni és túli magyar költők, írók, irodalmárok, esztéták.

    A Tokaji Írótábor keletkezése a felelős irodalmi gondolkodás és a társadalom kölcsönhatása sok évtizedes hiányával, majd ellentétes érvényesülésével magyarázható, 1972-ben, Borsod-Abaúj-Zemplén megye irodalmi folyóiratának, a Napjaink 10. évében rendezték meg az első írótábort.

prae.hu


    Az írótábor szervezését a kezdettől Sáray László látja el. Mint elmondta: cél fenntartani, tovább működtetni a magyar irodalom "égtájainak" otthont adó Tokaji Írótábort, összhangban és hatékonyabb együttműködésben a térség más művészeti nagyrendezvényeivel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés