bezár
 

film

2012. 09. 26.
Szemrevaló 2012 - Új svájci, osztrák és német filmek fesztiválja
2012. október 4-10., Művész, 1066 Budapest, Teréz krt. 30., Örökmozgó, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 39.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet idén első alkalommal közösen hozza el Budapestre a legjobb új svájci, osztrák és német filmeket. Az együttműködést nem csupán a nyelvi közösség indokolja; a bemutatásra kerülő új és retrospektív alkotások a három ország közötti intenzív filmes kapcsolatok bizonyítékai.

prae.hu

A változatosság akusztikusan is tapasztalható lesz a vetítéseken: akár németül – azaz bécsiül, svájciul vagy bajor dialektusban –, akár hindiül vagy finnül beszélnek a filmek, a fesztiválon eredeti változatban, magyar szinkrontolmácsolással és lehetőség szerint angol felirattal lehet látni őket. A mindenkori nyelvi verziót a programban részletesen feltüntették.

A Szemrevaló Fesztivál a filmnézés ünnepe, de arra is jó alkalom, hogy beszéljünk a filmekről. Ezért alkotókat is meghívtak a szervezők, a nyitó napi szakmai workshopot pedig az európai filmkultúra fenntarthatóságának szentelik. A szakmai találkozó vendégei azt elemzik, milyen szerepet játszanak a fesztiválok, a média és a szaksajtó a filmek iránti érdeklődés megteremtésében; hogyan alakítják a trendeket, hogyan emelnek fel, vagy épp ejtenek el filmeket. A workshop a kritikusok és az újságírók elengedhetetlen "háttérmunkájára" irányítja a figyelmet.

Egységes jegyár: 800 forint. A jegyek már kaphatóak a helyszíneken.

A fesztivál a Facebookon ITT!

Információ a filmekről ITT!

Információ a vetítések rendjéről ITT!

Információ a szakmai workshopról ITT!

Jegyek és helyszínek ITT!
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés